ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/02/2016 13:06 EET | Updated 09/02/2016 13:06 EET

Συγκλονιστικές εικόνες: Φάλαινα οδηγείται στη σφαγή από πλούσιους ψαράδες

youtube

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφει το παρακάτω βίντεο από το κυνήγι φαλαινών στην Ιαπωνία. Πλούσιοι ψαράδες επιδίδονται στο κυνήγι φαλαινών ή δελφινιών, όπως μεταδίδει η Daily Mail, με αποτέλεσμα χιλιάδες δελφίνια και φάλαινες να θανατώνονται κάθε χρόνο. Οι εικόνες σοκαριστικές έως αποτρόπαιες θα μπορούσε να πει κανείς. Το νερό της θάλασσας «βάφεται κόκκινο» από το αίμα τους, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις πλουσίων κυνηγών που απλά κάνουν το χόμπι τους.

Το παρακάτω βίντεο κινηματογραφήθηκε από την οργάνωση «Sea Shepherd Conservation Society». Πρόκειται για έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 1977 με αποστολή να σταματήσει την καταστροφή των οικότοπων και την σφαγή της άγριας ζωής στους ωκεανούς.

Σε αυτό φαίνεται μία φάλαινα περικυκλωμένη από τους κυνηγούς να οδηγείται στο θάνατο. Νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες μελών του Οργανισμού, κυνηγοί εντόπισαν ένα κοπάδι και το οδήγησαν στον συγκεκριμένο όρμο. Οι κυνηγοί επιλέγουν τις πιο ωραίες φάλαινες και τις υπόλοιπες τις σφάζουν με μαχαίρια ή λόγχες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα πιο ωραία δελφίνια και φάλαινες στη συνέχεια πωλούνται ή καταλήγουν στα πιάτα.

Δείτε το βίντεο: