ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2016 10:34 EET | Updated 10/02/2016 10:35 EET

Σχέδιο για ανέγερση συρμάτινου φράχτη γύρω από το Ισραήλ ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

MARC ISRAEL SELLEM via Getty Images
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu visits the construction site of a new military border fence between Israel and Jordan, on February 9, 2016. Israel has begun construction on a security fence along its border with Jordan, the defence ministry announced, its latest such barrier intended to keep out illegal migrants and militants. The barrier will be 30 kilometres (19 miles) long between the resort city of Eilat and the site of the Sands of Samar and will cost 300 million shekels ($75 mill

Σχέδιο για τη δημιουργία ενός συρμάτινου φράχτη γύρω από το Ισραήλ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στα σύνορα με την Ιορδανία. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι η προφύλαξη της χώρας από τα γειτονικά Αραβικά κράτη, τους κατοίκους των οποίων αποκάλεσε «άγρια κτήνη».

Σύμφωνα με τον Guardian, η δημιουργία ενός τέτοιου φράχτη θα κοστίσει δισεκατομμύρια σεκέλ και θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ακόμα, όπως ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, θα εξεταστεί το τείχος που αποκλείει την Δυτική Όχθη, προκειμένου να επιδιορθωθούν τυχόν κενά που θα εντοπιστούν.

«Στη γειτονιά μας πρέπει να προστατευόμαστε από τα άγρια κτήνη», δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Θα περικυκλώσουμε το Ισραήλ με ένα φράχτη», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έχει δεχτεί οξεία κριτική ακόμα και από μέλη της κυβέρνησης, ενώ έχουν δημιουργηθεί τριβές ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, Naftali Bennett.

«Τυλίγουμε τους εαυτούς μας με φράχτες. Στην Αυστραλία και το Νιου Τζέρσι δεν χρειάζονται φράχτες», δήλωσε ο Bennett σχολιάζοντας την πρόταση του Νετανιάχου.