ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2016 02:16 EET

Οι ιερόδουλες στη Σουηδία στρέφονται στην Airbnb

Jonas Birmé/500px

Ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες σπιτιών της Στοκχόλμης στην Σουηδία, ενοικιάζουν τα σπίτια τους σε ιερόδουλες με ψεύτικα προφίλ μέσω του Airbnb.

Σύμφωνα με τον Simon Häggström, επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης, τουλάχιστον 200 διαμερίσματα στην Στοκχόλμη χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή κατ' αυτόν τον τρόπο.

 

"Τα διαμερίσματα από δεύτερο χέρι αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά για πορνεία στην Στοκχόλμη" σχολίασε ο αστυνομικός Simon Häggström στην εφημερίδα Dagens Nyheter και πρόσθεσε "Οι άνθρωποι είναι αφελείς. Θα πρέπει να σκέφτονται λίγο περισσότερο σε ποιους νοικιάζουν το σπίτι τους".

Σύμφωνα με την The Local, οι διακινητές δημιουργούν ψεύτικα προφίλ ζευγαριών που αναζητούν σπίτια για προσωρινή ενοικίαση. "Ο κόσμος είναι αφελής. Θα έπρεπε να το σκέφτονται λίγο περισσότερο σε ποιον ενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους" σημειώνει. 

Από τη πλευρά της, η Pye Jakobsson, εκπρόσωπος της Rose Alliance Sweden που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ιερόδουλων, θεωρεί εν μέρει τη νέα τάση αποτέλεσμα της πίεσης της Αστυνομίας να εκπαιδευτεί το προσωπικό των ξενοδοχείων ώστε να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα με την ίδια, η ενοικίαση μέσω Airbnb είναι πολύ συχνά η καλύτερη επιλογή για πολλές κοπέλες που δεν θέλουν να ρισκάρουν πηγαίνοντας στο σπίτι του πελάτη ή φέρνοντάς τον στο δικό τους. "Δεν θέλεις να δουλέψεις από το σπίτι σου, καθώς έτσι μπορεί να χάσεις το διαμέρισμά σου και το να πας στο σπίτι του άλλου είναι για πολλές κοπέλες επικίνδυνο" εξηγεί η Jakobsson. 

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb, "Πάνω από 70 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν μείνει στην Airbnb και ζητήματα μεταξύ ιδιοκτητών και επισκεπτών είναι εξαιρετικά σπάνια. Όταν αντιλαμβανόμαστε τέτοια θέματα, εργαζόμαστε όσο γίνεται πιο γρήγορα για να απομακρύνουμε τα κακώς κείμενα από την κοινότητά μας".

Sponsored Post