Πράσινα γραφεία, φουτουριστικά ξωκλήσια, υπερπολυτελή σπίτια: Η καλύτερη αρχιτεκτονική του 2016 μέχρι τώρα

Από ένα ξωκλήσι στην Ιαπωνία που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του μέχρι ένα σταθμό βοοειδών στην Αυστραλία και ένα κέντρο υγείας στη Ρουάντα, η αρχιτεκτονική σε όλο τον κόσμο καινοτομεί πάνω στους πιο αναπάντεχους χώρους. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για ουρανοξύστες που τρυπούν τα σύννεφα σε τρομακτικά ύψη, μερικές φορές όμως είναι τα σχέδια που διαφαίνονται πιο κοντά στον ορίζοντα που καταφέρνουν να νικήσουν στο παιχνίδι της φαντασίας.

Το έγκυρο αρχιτεκτονικό site Arch Daily ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τους νικητές των βραβείων 2016 Building of Year (Κτήρια της Χρονιάς). Τα κτήρια που τιμήθηκαν επιδεικνύουν το περίφημο ντουέτο ομορφιάς και χρηστικότητας στο σχεδιασμό τους και επιλέχθηκαν από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 55.000 αναγνώστες του Arch Daily. Η επιτροπή κατέληξε σε 14 νικητές ανάμεσα σε 3.000 αρχιτεκτονικά έργα, παρουσιάζοντάς μας τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής του 2016 μέχρι τώρα -άλλα μεγάλα και άλλα μικρά αλλά μεγαλειώδη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα καλύτερα κτήρια της χρονιάς, τα οποία δίνουν έμφαση στο πόσο σημαντική είναι η βιωσιμότητα και η φυσική αισθητική για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές.

Building of the Year Awards 2016

Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στην Huffington Post US και έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά.