«Θερμό επεισόδιο» Μαξίμου-Τόσκα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ηγεσία της Κατεχάκη

«Θερμό επεισόδιο» Μαξίμου-Τόσκα – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ηγεσία της Κατεχάκη
eurokinissi

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη κάνουν λόγο για «άδειασμα» του υπουργού κ. Νίκου Τόσκα από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα στη Βουλή κάνοντας δηλώσεις που «φωτογράφιζαν» τον κ. Σφακιανάκη ως «δημοσιοσχεσίτη» την ώρα που λαμβάνονταν η απόφαση για ακύρωση της «καρατόμησής» του.

Το «χάσμα» ανάμεσα σε Μέγαρο Μαξίμου και κ. Τόσκα δημιούργησε τεράστιο επικοινωνιακό πρόβλημα στην κυβέρνηση που ήθελε να διαφυλάξει την αξιοπιστία των κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας. Το Μαξίμου μετά τη θύελλα αντιδράσεων φαίνεται ότι αποφάσισε να κρατήσει στη θέση του τον κ. Σφακιανάκη, ενώ διαφορετική άποψη εξέφραζε ο υπουργός. Το παράδοξο είναι ότι δεν υπήρχε μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του κ. Τόσκα μετά το «καπέλωμα» Μαξίμου. Ήδη έχουν κυκλοφορήσει σενάρια περί παραίτησής του, αν και άνθρωπος του περιβάλλοντος του κ. Τόσκα ανέφερε στη Huff Post Greece ότι δεν έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητούσε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων, μετακινήθηκε χθες Τετάρτη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη θέση του προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές πλευρές.

Δημοφιλή