ΔΙΕΘΝΕΣ
21/02/2016 08:09 EET | Updated 21/02/2016 08:10 EET

Μουφτής της Γάζα: "Χτυπάτε τις συζύγους αρκεί αυτό να μην τις κάνει άσχημες"

Οργή έχουν προκαλέσει στον Δυτικό κόσμο οι «συμβουλές γάμου» από τον Παλαιστίνιο μουφτή της Γάζας Hassan Al-Laham ο οποίος καλεί τους άνδρες να χτυπάνε τις γυναίκες τους "αρκεί αυτό να μην τις κάνει άσχημες".

Ο μουφτής εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση της Παλαιστίνης προκειμένου να δώσει "συμβουλές" για το πώς θα σωθεί ένας προβληματικός γάμος.

Όπως είπε τα χτυπήματα θα πρέπει να δίνονται με "θετική χροιά" και μόνο μέσα στο σπίτι καλώντας τόσο τους θύτες όσο και τα θύματα να μην λένε τίποτα γι' αυτά παραέξω.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρώτο βήμα για να σωθεί ο γάμος θα πρέπει να είναι οι δύο σύζυγοι να κοιμούνται σε χωριστά κρεβάτια. Αν αυτό, όμως, δεν λειτουργήσει, τότε ο άνδρας θα πρέπει να χτυπάει τη γυναίκα χωρίς όμως αυτό να την κάνει άσχημη. "Με άλλα λόγια τα χτυπήματα δεν θα πρέπει να προκαλούν την παρέμβαση της αστυνομίας, δεν θα πρέπει να προκαλούν κατάγματα ή αιμορραγίες ή να παραμορφώνουν το πρόσωπο» συνέχισε το απίστευτο κύρηγμά του.

"Σκοπός των χτυπημάτων δεν είναι να παραμορφώσουν, να κάνουν κακό ή να υποβαθμίσουν. Θα πρέπει να γίνονται δίκην αστείκου" κατέληξε στο παραλήρημά του.