ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/02/2016 14:31 EET | Updated 24/02/2016 13:17 EET

Πως θα ήταν η ζωή σας εάν ζούσατε στο εξωτερικό; Διαδραστική ιστοσελίδα έχει την απάντηση

Traveller-Reini/Flickr
Times Square is a major commercial intersection in Midtown Manhattan, at the junction of Broadway and 7th Avenue, and stretching from West 42nd to West 47th Streets. Brightly adorned with billboards and advertisements, Times Square is one of the world's most visited tourist attractions, drawing an estimated fifty million visitors annually. Approximately 330,000 people pass through Times Square daily, many of them tourists.

Τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, με τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς, μια ιστοσελίδα με το όνομα «If it were my home» έρχεται να βοηθήσει τους χρήστες του διαδικτύου να συγκρίνουν τη χώρα τους με άλλα έθνη.

Η ιστοσελίδα λαμβάνει τα δεδομένα της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την ετήσια έκδοση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA Factbook) για τις χώρες όλου του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα:

Η Huffpost Greece δοκίμασε να συγκρίνει την Ελλάδα με χώρες που επιθυμούν πολλοί Έλληνες να μεταναστεύσουν σε αυτές, αλλά και με έθνη που συχνά χαρακτηρίζονται υποδεέστερα της χώρας και ιδού τα αποτελέσματα:

Γερμανία

Εάν ζούσαμε στη Γερμανία θα είχαμε 81% λιγότερες πιθανότητες να ήμασταν άνεργοι, 67,37% περισσότερα λεφτά και 46,86% περισσότερο χρόνο. Την ίδια στιγμή, θα πληρώναμε ελαφρώς περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και θα χρησιμοποιούσαμε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Σημαντικό εύρημα είναι επίσης ότι θα είχαμε 50% λιγότερες πιθανότητες να πέσουμε θύματα δολοφονίας.

ΗΠΑ

Πολλοί είναι οι Έλληνες που ονειρεύονται να μεταναστεύσουν στην Αμερική. Παρόλα αυτά, το Αμερικανικό Όνειρο ίσως να υπάρχει μόνο στις ταινίες. Μπορεί στις ΗΠΑ να υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά θέσεων εργασίας, ο μέσος μισθός να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος και ο ελεύθερος χρόνος περισσότερος, όμως τα μειονεκτήματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, θα ήταν περισσότερα. Πιο συγκεκριμένα, θα ήταν πιθανότερο να μας σκοτώσουν, να μπούμε φυλακή και να κολλήσουμε HIV, ενώ τα ιατρικά μας έξοδα θα ήταν μεγαλύτερα.

Σουηδία

Πολλές φορές συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Σουηδία, θέλοντας να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Πράγματι, συγκρίνοντας τις δύο χώρες βλέπουμε πως, εάν ζούσαμε εκεί, θα είχαμε 70,97% λιγότερες πιθανότητες να είμαστε άνεργοι, θα βγάζαμε πολύ περισσότερα λεφτά και θα ζούσαμε λίγο περισσότερο. Θα ξοδεύαμε ελάχιστα περισσότερα χρήματα για τα ιατρικά μας έξοδα και θα καταναλώναμε περισσότερο πετρέλαιο και ηλεκτρική ενέργεια.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πολλοί συμπατριώτες μας αναζητούν εργασία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πράγματι, εκεί θα είχαμε 91,4% λιγότερες πιθανότητες να είμαστε άνεργοι, θα είχαμε περισσότερα χρήματα, οι ιατρικές δαπάνες θα ήταν μικρότερες και θα είχαμε λιγότερες πιθανότητες να δολοφονηθούμε. Την ίδια στιγμή, θα είχαμε 90,83% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουμε στην φυλακή, ενώ θα αυξάνονταν οι πιθανότητες να χάσουμε κάποιο παιδί σε μικρή ηλικία και να κολλήσουμε HIV, ενώ θα πεθαίναμε νωρίτερα.

Μαρόκο

Και όμως, εάν ζούσαμε στο Μαρόκο θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες να βρούμε εργασία, θα ξοδεύαμε ελάχιστα χρήματα για τις ιατρικές μας ανάγκες, ενώ θα είχαμε λιγότερες πιθανότητες να μας δολοφονήσουν. Παρόλα αυτά, θα είχαμε πολύ λιγότερα χρήματα και οι πιθανότητες να καταλήξουμε στην φυλακή θα αυξάνονταν κατά 84,17%.