ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/02/2016 09:05 EET | Updated 23/02/2016 09:05 EET

«Elec.Tec»: Πανόραμα εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης

suslik83 via Getty Images
lighted energy saving lamp on a dark background

Αντίστροφη μέτρηση για τη διεθνή έκθεση διεθνή έκθεση Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού “Elec.Tec”, που διοργανώνεται στο MEC Παιανίας από τις 26 ως τις 29 Φεβρουαρίου 2016.

Το ενδιαφέρον κορυφώνεται για τους 80 εκθέτες που συμμετέχουν αλλά και για τις σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται με την ευθύνη μιας εταιρείας της «Τεχνοεκδοτικής / Τ-Press».

Το συνεδριακό πρόγραμμα αρχίζει λίγο πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης με μια ιδιαίτερα δυναμική εκδήλωση που έχει οικονομικό και επιχειρηματικό χαρακτήρα. Μήνυμα επανεκκίνησης της Οικονομίας στέλνει η «Τεχνοεκδοτική / Τ-Press» με την ειδική εκδήλωση «Τάσεις, Προτάσεις & Restart στην Αγορά».

Στην Αίθουσα Β του Εκθεσιακού Κέντρου MEC, από τις 3 μ.μ. ως τις 6 μ.μ. θα παρελάσουν δεκατέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές, οι οποίοι θα φωτίσουν την οικονομική δραστηριότητα, το ύφος και το προφίλ ενός δυναμικού κλάδου της εθνικής οικονομίας, του Ηλεκτρολογικού Υλικού & Φωτισμού.

Το ρόλο του βασικού ομιλητή θα έχει ο πρόεδρος της Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.(ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) κ. Βασίλης Κορκίδης.

Στη συνέχεια, κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς θα παρουσιάσουν case studies, success stories, αλλά και καινοτόμες λύσεις για νέες επενδύσεις, επιχειρηματικότητα και εξαγωγές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ενημερωτικό μέρος της εκδήλωσης που αφορά στην εφαρμογή νέων ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Επιστημονικό συνέδριο

Για πρώτη φορά στα εκθεσιακά χρονικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) διοργανώνει για πρώτη φορά ένα διήμερο επιστημονικό συνέδριο το οποίο έρχεται να απαντήσει σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου με τίτλο: «Ζούμε το παρόν – Ακούμε το μέλλον».

Θα διεξαχθεί στην ειδικά διαμορφωμένη Αίθουσα Α του MEC το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση με livestream στην ιστοσελίδα της “Elec.Tec”, από την ιστοσελίδα της ΠΟΣΕΗ και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Το Προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν ολοκληρώσει την κατάρτιση ενός άκρως ενδιαφέροντος επιστημονικού συνεδρίου με εύρος θεματολογίας, ομιλητών και ενδιαφέροντος. Το συνέδριο της ΠΟΣΕΗ είναι τόσο αναβαθμισμένο ώστε εταιρείες κύρους ανέλαβαν τη χορηγική υποστήριξή του.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η διοργάνωση για πρώτη φορά ενός αμιγώς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό του κλάδου για τα επόμενα δύσκολα χρόνια και να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για την ανάπτυξη των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων της χώρας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίζουν καθημερινώς στις 10 το πρωί ενώ την πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθούν στις επτά το απόγευμα ενώ τη δεύτερη ημέρα, στις τρεις μετά το μεσημέρι.

Ένας νέος θεσμός διάκρισης και επιβράβευσης του R&D και της παραγωγής προϊόντων στην Ελλάδα γεννιέται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού.

Η διαδικασία προβλέπει κατ’ αρχήν την διανομή φυλλαδίου παρουσίασης των προϊόντων, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού και συνδέσμους ηλεκτρολόγων, όπου επαγγελματίες και καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να αξιολογήσουν τα προϊόντα.

Στη συνέχεια οι εταιρίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε κοινό περίπτερο στη διεθνή έκθεση “Εlec.Τec”, όπου οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την δυνατότητα αξιολόγησής τους.

Η τελετή απονομής διακρίσεων των ελληνικών προϊόντων με τίτλο «ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ» θα γίνει το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου σε αίθουσα εκδηλώσεων & εστίασης του M.E.C. Παιανίας, σε συνδυασμό με επίσημο δείπνο.

Οι εταιρικές εκδηλώσεις

Το συνεδριακό πρόγραμμα της διεθνούς εκθέσεως “Elec.Tec” θα κορυφωθεί με τρεις εταιρικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου η εταιρεία “Astron Electric” παρουσιάζει στην Αίθουσα Β’ του εκθεσιακού κέντρου MEC «Πρακτικές τεχνικές για την αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων, με λαμπτήρες LED» και «Παρουσίαση της νομοθεσίας για τον ενεργειακό συμψηφισμό φ/β συστημάτων». Η εκδήλωση αρχίζει στις 6:30’ το απόγευμα και αναμένεται να τελειώσει στις 8:00’ μ.μ.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η εταιρεία “Microlink Technology & Security” παρουσιάζει στην Αίθουσα Β’ του MEC μια εκδήλωση που δείχνει το στίγμα της νέας εποχής. Η εκδήλωση τιτλοφορείται «WiFi Έξυπνο Σπίτι – Μονάδα έξυπνης διαχείρισης εντολών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου η εταιρεία “LiGHTiNG3”, αποκλειστικός αντιπρόσωπος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής του λογισμικού μελετών φωτισμού RELUX, θα προσφέρει, κατόπιν κλήρωσης, σε έναν τυχερό επισκέπτη της έκθεσης ένα δωρεάν σεμινάριο RELUX αξίας €350. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 18:00 στο stand της εταιρείας.

Έκθεση αξιώσεων

Ήδη περισσότεροι από 80 εκθέτες έχουν καλύψει τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου MEC στην Παιανία, το οποίο σε μερικές ημέρες θα μετατραπεί σε μια κυψέλη εργασίας και προετοιμασίας μιας δυναμικής διοργάνωσης.

Η έκθεση διοργανώνεται με τις αιγίδες του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΕΒΕΑ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ).

Εξαιρετική σημαντική είναι η στήριξη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (Π.Ο.Σ.Ε.Η.) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βιομηχάνων – Βιοτεχνών και Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.), δύο φορείς αδιαμφισβήτητου κύρους που εκπροσωπούν βιομηχάνους, βιοτέχνες, εμπόρους, επιστήμονες και εργαζομένους οι οποίοι επανδρώνουν έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο που κρατά αντιστάσεις στην κρίση.