ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2016 04:04 EET

Πέθανε 25χρονη επειδή η μητέρα της έπλυνε με χλωρίνη το κλιματιστικό στην Τουρκία

Bloomberg via Getty Images
Clorox Co. brand bleach products are arranged for a photograph at a supermarket in Princeton, Illinois, U.S., on Thursday, Jan. 30, 2014. The Clorox Co. is scheduled to release earnings figures on Feb. 4, 2014. Photographer: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

Τραγικό θάνατο είχε μια 25χρονη στην Τουρκία όταν η μητέρα της, θέλοντας να καθαρίσει το κλιματιστικό, το περιέλουσε με χλωρίνη και στη συνέχεια το έθεσε σε λειτουργία, γεμίζοντας το σπίτι με δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις.

Η τραγωδία συνέβη πριν από τέσσερις μήνες, στην πόλη Afsin της επαρχίας Kahramanmaras. Η 60χρονη Saliha Tasan μαζί με την 27χρονη νύφη της Zeynep Tasan, τον 30χρονο γαμπρό της Yusuf Gurbuz και την 25χρονη κόρη της Tuba Gurbuz, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail,η 25χρονη κόρη της εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα ενώ η ίδια και ο γαμπρός της παρέμειναν τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο και πήραν μόλις πρόσφατα εξιτήριο. Η 27χρονη Zeynep Tasan εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κώμα, χωρίς να παρουσιάζει καμία βελτίωση.

«Η κόρη μου και η νύφη μου ήθελαν να καθαρίσουν την κουζίνα. Μετά πήγαν να καθαρίσουν ένα άλλο δωμάτιο. Ο γαμπρός μου έπλενε το αμάξι έξω στο δρόμο. Αργότερα, όταν καθόμασταν όλοι στην κουζίνα αρχίσαμε να νιώθουμε άσχημα. Θυμάμαι ότι πήγαμε στο νοσοκομείο αλλά μετά όλα είναι θολά», είπε η 60χρονη μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.

Η Τουρκικές αρχές ερευνούν τώρα το ενδεχόμενο η τραγωδία να προκλήθηκε από την φονική χημική αντίδραση ανάμεσα στην χλωρίνη και σε ένα καθαριστικό με βάση το πετρέλαιο που χρησιμοποιούσε η 60χρονη γυναίκα.