ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/02/2016 04:15 EET | Updated 26/02/2016 04:15 EET

Λύθηκε το μυστήριο με τα περίεργα μηνύματα από το σύμπαν: Τα έστελναν εξωγήινοι ή όχι;

No Photoshop .
This is the result of continuous "Zoom in + out" for 30sec ( at ISO 1600),
against a starry night somewhere in Tamil Nadu.I am Star Struck now!

------------------------------------------------------
<a href="http://www.coolphotoblogs.com/awards.php?do=vote&amp;sid=4321">Pls Vote : 2008 PhotoBlogAwards</a>
for
<a href="http://www.rammorrison.com">www.rammorrison.com</a>
------------------------------------------------------
rAmmoRRison/Flickr
No Photoshop . This is the result of continuous &quot;Zoom in + out&quot; for 30sec ( at ISO 1600), against a starry night somewhere in Tamil Nadu.I am Star Struck now! ------------------------------------------------------ <a href="http://www.coolphotoblogs.com/awards.php?do=vote&amp;sid=4321">Pls Vote : 2008 PhotoBlogAwards</a> for <a href="http://www.rammorrison.com">www.rammorrison.com</a> ------------------------------------------------------

Το μυστήριο με τα περίεργα μηνύματα τα οποία έρχονταν από το σύμπαν κατάφεραν να λύσουν οι επιστήμονες, σε ένα «γρίφο» που απασχολούσε την επιστημονική κοινότητα από το 2007.

Τα μηνύματα αυτά διαρκούν πολλές φορές λιγότερο από ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Μάλιστα πολλά από αυτά έχουν παράξενα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν μάλιστα οδηγήσει σε εικασίες ότι μπορεί να προέρχονται από κάποιας μορφής εξωγήινη ζωή. Πλέον όμως το μυστήριο λύθηκε.

Όπως μεταδίδει η Independent, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μυστηριώδη αυτά μηνύματα από έναν συγκεκριμένο γαλαξία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γαλαξίας αυτός πιθανόν να δημιουργήθηκε από την έκρηξη την σύγκρουση δύο αστέρες νετρονίων, όπως αναφέρει το περιοδικό «Nature». Πιθανότατα ο ήχος που ακουγόταν να προέρχονταν από τη σύγκρουση αυτή, καθώς οι δύο αστέρες σταδιακά έγιναν ένας.

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελπίζουν να καταφέρουν να δημιουργήσουν νέα μέσα τα οποία θα είναι σε θέση να μετρήσουν τις εκρήξεις και να καταφέρουν να εντοπίσουν από που προέρχονται.