ΔΙΕΘΝΕΣ
28/02/2016 18:10 EET | Updated 28/02/2016 18:11 EET

Πέντε εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Αυστρία για τους πρόσφυγες. Νέα κριτική κατά της Ελλάδας

ASSOCIATED PRESS
Austrian Foreign Minister Sebastian Kurz addresses the media after his talks with Spanish Foreign Minister Jose Manuel Garcia-Margallo at the foreign ministry in Vienna, Austria, Monday, May 11, 2015. (AP Photo/Ronald Zak)

Το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια, θα διαθέσει η Αυστρία για την περίθαλψη προσφύγων στην αποκαλούμενη Διαδρομή του Αιγαίου, μεταξύ Λιβάνου και Ελλάδας και η σχετική εισήγηση θα κατατεθεί προς έγκριση μεθαύριο Τρίτη, στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του αυστριακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση δεν παραλείπεται να ασκηθεί εκ νέου κριτική εναντίον της Ελλάδας, καθώς υπογραμμίζεται πως η Αυστρία τάσσεται εναντίον της πολιτικής της μετακίνησης προσφύγων από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, προς την Κεντρική Ευρώπη. "Ταυτόχρονα όμως εμείς φέρουμε και την ευθύνη, να βοηθήσουμε ανθρωπιστικά", τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Το ποσό της βοήθειας προέρχεται από το Ταμείο Καταστροφών Εξωτερικού και θα παραχωρηθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Τη σχετική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης στη Βιέννη, θα καταθέσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, του Λαϊκού Κόμματος, σε συνεννόηση με τον καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, τον αντικαγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, καθώς και τους προερχόμενους από το Λαϊκό Κόμμα υπουργούς Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Οι Αυστριακοί υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες θύελλα διαμαρτυριών όχι μόνον από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γερμανία και την Ιταλία, για την από μέρους τους εξωθεσμική σύγκληση της λεγόμενης Διάσκεψης της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με θέμα τον περιορισμό των προσφυγικών ροών και με συμμετοχή των ομολόγων τους από εννέα βαλκανικές χώρες, με εξαίρεση της Ελλάδας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post