ΔΙΕΘΝΕΣ
28/02/2016 10:03 EET | Updated 28/02/2016 10:04 EET

Αυτό που δεν θέλει να δούμε η βιομηχανία κρέατος: Έτσι θανατώνονται τα κοτοπουλάκια στα εργοστάσια

Έχετε σκεφτεί πώς έχει φτάσει στο πιάτο σας το κοτόπουλο που τρώτε; Εάν φαντάζεστε λιβάδια και αγρούς, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Επειδή η πραγματικότητα είναι περισσότερο σκληρή από όσο μπορεί να αντέξει κάποιος.

Η Animal Equality, μία ομάδα που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, μπήκε κρυφά μέσα σε ένα εργοστάσιο εκτροφής κοτόπουλων και κατέγραψε ένα συγκλονιστικό και φρικιαστικό βίντεο.

Μόλις τα κοτοπουλάκια γεννηθούν, υποβάλλονται στην εξής διαδικασία: τα στοιβάζουν μέσα σε κούτες και τα πετάνε σε μια μηχανή που περιστρέφεται. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι ελέγχουν ποια είναι κατάλληλα για παραγωγή κρέατος. Αυτά που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είτε αποκεφαλίζονται ενώ ακόμα αναπνέουν είτε απλά πετιούνται σε κάδους.

Τα περισσότερο «τυχερά» που περνούν το τεστ εμβολιάζονται και στέλνονται και πάλι στοιβαγμένα σε φάρμες, όπου τα γεμίζουν με ορμόνες. Μέσα σε μόλις 40 μέρες φτάνουν στο κατάλληλο μέγεθος, ενώ τα πόδια τους δεν αντέχουν καν όλο το βάρος τους. Με λίγα λόγια, δεν μπορούν καν να κουνηθούν.

«Αυτό είναι κάτι που η βιομηχανία κρέατος δεν θέλει να δούμε», είπε σχετικά η ομάδα Animal Equality.