ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/02/2016 04:31 EET | Updated 28/02/2016 04:47 EET

Λεβέντης: Γιατί έφυγα από το συνέδριο του Ποταμιού. Ανέντιμο αυτό που έκανε ο Θεοδωράκης

«Ήταν ανέντιμο αυτό που έκανε ο κ. Θεοδωράκης, ήταν έλλειψη φιλοξενίας και μάλλον το έκανε από κακία γιατί τα δημοσκοπικά ευρήματα για τον ίδιο ήταν καταστροφικά» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από το συνέδριο του Ποταμιού χωρίς να μιλήσει.

«Το πρωτόκολλο λέει ότι μιλάνε πρώτα οι παριστάμενοι πολιτικοί αρχηγοί και μετά αρχίζουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Μετά κακώς έβαλαν τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν κάποιος  κ. Λαμπρόπουλος, κατώτερο στέλεχος. Μετά έβαλαν την κ. Γεννηματά, δεν παρίστατο άλλος, νόμιζα ότι θα μιλήσω εγώ. Και βάζουν τον Σημίτη. Έστειλα την βοηθό μου να ρωτήσει πότε θα μιλήσει ο κ. Λεβέντης και μας είπαν μετά τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, που ήταν απλός βουλευτής» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του στη διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε o κ. Λεβέντης.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε με τον ΠτΔ και τον Αμερικανό πρέσβη. Είπε μάλιστα ότι ο κ Παυλόπουλος του ζήτησε να μην κοινοποιήσει τις απόψεις του, αλλά είπε «το είδα ότι είμαστε σε δύσκολη θέση».

Για τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε πως ο κ Πιρς προειδοποίησε ότι το προσφυγικό μπορεί να γίνει «τσουνάμι» για την Ελλάδα και για αυτό η χώρα μας πρέπει να ταυτιστεί πλήρως με την ΕΕ.

Ο κ Λεβέντης επανέλαβε την έκκλησή του για οικουμενική, προτείνοντας μάλιστα για πρωθυπουργό τον Γιώργο Προβόπουλο γιατί έχει γνώση της οικονομίας όπως σημείωσε.