ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/02/2016 07:30 EET | Updated 28/02/2016 09:31 EET

Αποχώρησε ο Αμανατίδης από το Φόρουμ των Δελφών μετά τους βαρείς χαρακτηρισμοί από Γεωργιάδη κατά Τσίπρα - Τι απαντούν οι διοργανωτές

Eurokinissi

Αποχώρησε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ακυρώνοντας τη συμμετοχή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης έπειτα από βαρείς χαρακτηρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της Ελλάδας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Χαρακτήρισε επιπλέον τον πρωθυπουργό ως τυχοδιώκτη.

Ειδικότερα είπε:

«ο κ. Τσίπρας ήταν σαν την ωραία Ελένη του Ομήρου. Στο έπος δεν έχει καμιά περιγραφή για το πώς ήταν και ο καθένας τη φανταζόταν όπως ήθελε. Ο μόνος που είχε δίκιο για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ήταν ο Γιούνκερ. Ο Τσίπρας είναι πολύ καλός δημαγωγός, αλλά μέχρι στιγμής είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με διαφορά»

Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Ο Τσίπρας δεν θα ξανακερδίσει εκλογές. Οι ψηφοφόροι του έχουν καταλάβει ότι τους κορόιδευε. Το χουν καταλάβει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ξαναβγεί».

Από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης ο οποίος θα μιλούσε επίσης σε πάνελ του Φόρουμ που διεξάγεται στου Δελφούς από την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί ότι αποχωρεί: «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ» Άδωνι Γεωργίαδη.

«Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι» προσέθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν άφησε ασχολίαστη την αποχώρηση του κ. Αμανατίδη και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε «Λυπούμαι για την αποχώρησή του, μπορούσε να πάρει τον λόγο και να απαντήσει αλλά θα μου πείτε και τί να πει...» ενώ επισημαίνει ότι η δήλωσή του για το εάν ο κ. Τσίπρας είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ήπια και διερωτάται εάν «υπάρχει και πριν κανένας χειρότερος;»

Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε όμως και ο οργανωτής του Delphi Economic Forum, Συμεών Τσομώκος στην οποία εξηγεί ότι ήταν μία κακή στιγμή και απολογείται προσωπικά. Ειδικότερα αναφέρει:

«Ως οργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον Πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφων. Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

Sponsored Post