ΔΙΕΘΝΕΣ
01/03/2016 13:21 EET | Updated 01/03/2016 13:21 EET

Αυτή είναι η νεαρότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Instagram

Μια 19χρονη ιππεύτρια από τη Νορβηγία κατάφερε να μπει στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η Alexandra Andersen είχε δεχτεί ως δώρο από τον πατέρα της, Johan F. Andresen, ένα μερίδιο της εταιρείας Ferd Holdings το 2007, όταν ήταν δηλαδή μόλις δέκα ετών. Δύο χρόνια αργότερα, ο ίδιος έδωσε το 80% των μετοχών του στην ίδια και την αδελφή της.

The Ferd owners💪🏻 Photo by: Frédéric Boudin

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on

Παρά τον πλούτο που έχει συγκεντρώσει η Alexandra στα χέρια της, η ίδια ακολουθεί μια απλοϊκή ζωή, φροντίζοντας και εκπαιδεύοντας άλογα στη Γερμανία. Η ίδια έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς ιππασίας και δηλώνει ευγνώμων για όσα της έχει προσφέρει η οικογένειά της.

Winning Prix St. George today with 71,118%! Massimo was a king👑 @kingslandequestrian @samshield_scandinavia

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on

«Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη. Δεν έχω κάνει κάτι για να αξίζω (όλα αυτά τα χρήματα), όμως θέλω να βοηθήσω την Ferd να γίνει καλύτερη», είπε.

«Το να δώσεις κάτι πίσω είναι δύσκολο. Το γεγονός ότι η οικογένειά μου είναι εύπορη μου έχει δώσει πολλές ευκαιρίες, ειδικά στην ιππασία, που είναι πολύ δαπανηρή. Όμως δεν φτάνει να έχεις χρήματα για να επιτύχεις», τόνισε.

Such a good boy☺️❤️

A photo posted by Alexandra (@alexandraandresen) on

Στη Νορβηγία συνηθίζεται οι γονείς να προσφέρουν την περιουσία τους στα παιδιά τους σε νεαρή ηλικία, ώστε αυτά να αρχίσουν να διαχειρίζονται τις οικογενειακές επιχειρήσεις από νωρίς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι δύο νεαρότεροι πλουσιότεροι άνθρωποι της λίστας ήτα επίσης από τη Νορβηγία.