ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/03/2016 11:45 EET | Updated 01/03/2016 11:45 EET

Λεβέντης: Εγώ βέτο στη σύσκεψη των αρχηγών δεν δίνω!

Sooc

«Εγώ βέτο (στη σύσκεψη των αρχηγών) δεν δίνω! Γιατί βέτο κάνουν όσες χώρες χάνουν το παιχνίδι. Τότε πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας. Αν ζητήσει βέτο καλό είναι να τα μαζεύει. Διότι βέτο, όσοι θέτουν, έχουν χάσει το παιχνίδι της διπλωματίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών που συγκαλείται την Παρασκευή.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", είπε μεταξύ άλλων, πως «όταν φτάσει η Ελλάδα να ασκήσει βέτο, ποιος χαίρεται, η Τουρκία, οι ευρωσκεπτικιστές, δηλαδή να έχεις σύμμαχο τη Μέρκελ -γιατί τώρα πια, μόνο η Μέρκελ μας έμεινε ως σύμμαχος, όπως ξέρετε- και να θέτουμε και βέτο, είναι κατ’ ελάχιστον ηλιθιότητα. Ελπίζω να μην το έχει βάλει ούτε στο νου του, ο Τσίπρας αυτό, διότι δείχνει, την προεξοφλημένη αποτυχία της διπλωματίας».

Συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη διπλωματική τακτική, πως κακώς ανακλήθηκε η πρέσβης από τη Βιέννη και εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει κίνδυνος «να μείνουμε μόνοι μας, εκτός Σένγκεν, να μειωθεί η περίμετρος του Σένγκεν, να αποδειχθεί ότι οι Αυστριακοί καλώς έπραξαν που συγκάλεσαν τις χώρες ατύπως και εξωθεσμικά και ότι η Ελλάδα δεν έκανε τα hotspot εγκαίρως, συζητούσε για το ΝΑΤΟ, αν θα μπει ή όχι, επί δύο μήνες, για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο».

Για την πρόταση του για σχηματισμό οικουμενικής είπε: «Να δεσμευτεί ο κ Τσίπρας από τώρα, ότι εγώ θα παραιτηθώ σε ένα μήνα, αφού μεσολαβήσουν οι διαβουλεύσεις, προκειμένου να γίνει η οικουμενική. Αν την κάνουν αυτή τη δήλωση, θα σκεφτώ πολλά πράγματα. Αν δηλαδή, πάει στη Βουλή ο Τσίπρας και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πει: βρισκόμαστε μπροστά σε συζητήσεις για οικουμενική και θέτουμε χάριν της χώρας, ένα εθνικό σχέδιο και καλούμε και τον Μητσοτάκη, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν και γίνει μία συμφωνία, τότε δεν θα χρειάζομαι, ούτε εγώ...».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών και τη δήλωση Μητσοτάκη ότι προτιμά εκλογές από οικουμενική, είπε πως «αυτή, είναι η τρέλα του, θα κάψει το χαρτί του, ο Καραμανλής θα σηκωθεί να φύγει, με 40 βουλευτές, σας το λέω εγώ» και προσέθεσε:

«Ναι, επιμένω σε αυτό, ναι. Γι’ αυτό δεν μιλάει ούτε προσέρχεται στη Βουλή καθόλου ο Καραμανλής, γιατί δεν συμφωνεί με αυτές τις αρχομανείς και αλαζονικές δηλώσεις, "ότι προτιμώ εκλογές". Μόνο τρελοί, μπορούν τώρα... με τι μούρη θα πάμε στον λαό να του πούμε εκλογές, και τι θα βγει από τις εκλογές;».

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post