Ο ερωτικός καλλιτέχνης που γεμίζει το Instagram με ψυχεδελικές σκηνές σεξ

Ο ερωτικός καλλιτέχνης που γεμίζει το Instagram με ψυχεδελικές σκηνές σεξ

Ένας καλλιτέχνης από το Σαν Φρανσίσκο ονόματι Alphachanneling έχει μεταμορφώσει εδώ και λίγο καιρό τον λογαριασμό του στο Instagram σε μια θαλερή ερωτική ζούγκλα γεμάτη με αμπέλια, πέταλα, σώματα, φύλλα, σάρκα και άλλες απολαύσεις της φύσης.

Λόγω του ύφους και της θεματικής των έργων του, πολλοί θα πίστευαν πως πίσω από το ψευδώνυμο Alphachanneling κρύβεται μια γυναίκα. Να όπως που ο ιδιαίτερος αυτός καλλιτέχνης είναι άντρας. «Δεν αποφεύγω σκόπιμα την αρσενική έκφραση ή μια εικαστική απεικόνιση επικεντρωμένη στο αρσενικό στοιχείο, απλά φτιάχνω πράγματα που δεν έχω καταφέρει να βρω στην τέχνη του ερωτισμού που υπάρχει εκεί έξω», λέει ο ίδιος στην Huffingron Post US.

Από μακριά, τα σχέδια του Alphachanneling μοιάζουν με ζωγραφιές από παιδικό βιβλίο εξαιτίας της πολύχρωμης παλέτας του, των εύθυμων γραμμών του και του παραμυθένιου, σουρεαλιστικού τρόπου που απεικονίζει καθημερινές καταστάσεις. Αν κοιτάξεις πιο κοντά, ωστόσο, θα δεις ένα ζευγάρι να κάνει τη διαβόητη «στάση 69» ή έναν άνδρα να έχει βυθίσει το πρόσωπό του και να τρώει μέσα από ένα τεράστιο λουλούδι ή μια γυμνή γυναίκα να έχει κάτσει απαλά πάνω στο πρόσωπο ενός άνδρα. Σε αυτόν τον εξωτικό κήπο των επίγειων απολαύσεων δεν υπάρχει ντροπή.

Το σημαντικό για τον καλλιτέχνη είναι να επιτυγχάνει μια ισορροπία ανάμεσα στο ιερό και το βέβηλο χωρίς την παραμικρή αίσθηση αμηχανίας. «Πιστεύω πως υπάρχει ένα ίχνος ντροπής στο να βιώνουμε πνευματικές εμπειρίες», λέει ο Alphachanneling. «Είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν κρυφό ή ακόμα και λογοκρίνουν εντελώς τους εαυτούς τους σχετικά με αυτό. Στην ίδια λογική, υπάρχει ντροπή στο να έχεις βασικές επιθυμίες που δεν θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτές. Ξέρεις, το να κάνεις σεξ. Μου άρεσε η ιδέα να συνδυάσω αυτά τα δύο, να τα αποδεχτώ και να τα τιμήσω».

Η τέχνη του έχει επηρεαστεί από τα έργα του Robert Crumb, την κουλτούρα του BDSM και τα ημερολόγια ονείρων του Federico Fellini. «Κατέγραφε τα όνειρά του κάθε μέρα», λέει ο καλλιτέχνης σχετικά. «Έμοιαζε με παιδική τέχνη, άμεση και προσωπική. Έπρεπε απλά να τα αποτυπώσει στο χαρτί. Ταυτίζομαι με αυτό. Δεν με νοιάζει να τα αποδώσω όμορφα, θέλω απλά να τα αποτυπώσω στο χαρτί. Είναι ένας τρόπος για να εκφράσω αυτές τις προσωπικές ορμές και προκύπτει μια ωμότητα μέσα από αυτή τη διαδικασία. Η παιδική τέχνη δεν βγάζει πάντα νόημα αλλά μπορείς να καταλάβεις πως πηγάζει απευθείας από έναν κόσμο εμπειριών και εντυπώσεων. Τα σχέδια είναι φορείς ενός μεγαλύτερου νοήματος. Ένας τρόπος να συστήσεις τον θεατή σε ένα συγκεκριμένο είδος ενέργειας».

Τα έργα του Alphachanneling θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση στην Jack Hanley Gallery της Νέας Υόρκης από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 17 Απριλίου, σε περίπτωση που βρεθείτε εκείνες τις μέρες στο Μεγάλο Μήλο και θέλετε να απολαύσετε λίγο ψυχεδελικό ερωτισμό.

Alpha Channeling

Δημοφιλή