ΔΙΕΘΝΕΣ
06/03/2016 04:49 EET | Updated 06/03/2016 04:49 EET

Αντίθετος στην ανακατανομή των προσφύγων ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας

ASSOCIATED PRESS
Austrian defense minister Hans Peter Doskozil, left, and Austrian Interior Minister Johanna Mikl-Leitner, right, watch an exercise of police and army soldiers for the protection of the border between Slovenia and Austria in Strass near Spielfeld, southern Austria, Tuesday, Feb. 16, 2016. Mikl-Leitner said the country plans to extend border controls to Italy as it plans for possible shifts in migrant inflows to the country. (AP Photo/Ronald Zak)

Αντίθετος στην ανακατανομή των προσφύγων, κάτι που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση και πρότεινε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εμφανίζεται ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας.

Θα ήταν λάθος μήνυμα εάν η Αυστρία δεχόταν πρόσφυγες από την Ελλάδα, υποστήριξε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο (Κυριακή) της αυστριακής εφημερίδας Έστεραϊχ, αντιδρώντας στην πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για ανακατανομή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των προσφύγων που καθηλώνονται στην Ελλάδα.

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ –του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ηγείται του αυστριακού κυβερνητικού συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα– αποσαφήνισε ότι στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία στην ΕΕ για την κατανομή των προσφύγων, η Αυστρία δεν πρόκειται να συμμετάσχει, διότι όπως επισήμανε η χώρα του, στη βάση απόφασης της αυστριακής κυβέρνησης, πρόκειται να υποδεχθεί 37.500 πρόσφυγες το 2016, και άρα σειρά έχουν τώρα οι άλλοι.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας τόνισε πως θα πρέπει να γίνονται καταγραφές των προσφύγων χωρίς να υπάρχουν κενά αλλά και να δοθεί τέλος στην ελεύθερη διέλευση προσφύγων, ενώ ταυτόχρονα ζητά να ασκηθεί πίεση σε εκείνες τις χώρες που εισπράττουν κοινοτικούς πόρους αλλά αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σουλτς προτείνει ανακατανομή προσφύγων για να ανακουφιστεί η Ελλάδα

Άνγκελα Μέρκελ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει άμεσα την υπόσχεσή της και να φιλοξενήσει 50.000 πρόσφυγες