Επιστολή της Πόλας Ρούπα για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη

Επιστολή της Πόλας Ρούπα για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη
Eurokinissi

Επιστολή στην οποία περιγράφει την απόπειρα απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη απέστειλε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η Πόλα Ρούπα.

Όπως ισχυρίζεται, ο πιλότος ήταν οπλισμένος, και προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το όπλο του εναντίον της όταν αυτή τράβηξε το δικό της και προσπάθησε να τον αναγκάσει να αλλάξει πορεία – και αυτός ήταν ο λόγος που το ελικόπτερο βρέθηκε εκτός ελέγχου. «Από το να κάνει αυτό που του ζήτησα, προτίμησε να ρισκάρει να τσακιστεί και ο ίδιος μαζί μου σε μια συντριβή του ελικοπτέρου που από τύχη δεν έγινε. Εγώ μπαίνοντας στο ελικόπτερο και επιχειρώντας να πάρω τον έλεγχό του και να το κατευθύνω στις φυλακές, είναι αυτονόητο ότι είχα πάρει τις αποφάσεις μου. Στην άρνησή του να κάνει ό,τι του έλεγα, φυσικά και θα αντιδρούσα. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι ήμουν υπεύθυνη για την ανεξέλεγκτη κάθοδο του ελικοπτέρου από τα 5000 πόδια στην γη, τι περίμεναν; Ότι θα έλεγα "άμα δεν θέλεις να έρθεις ως τις φυλακές, δεν πειράζει"; Πυροβόλησα και ήρθαμε -και οι δυο ένοπλοι- σε συμπλοκή στον αέρα» γράφει σχετικά.

Στη συνέχεια γράφει ότι ότι αποφάσισε να μην τον εκτελέσει, αν και είχε ευκαιρίες μετά την προσγείωση, λόγω της «πολιτικής της συνείδησης», ενώ ισχυρίζεται πως είχε πάρει μαζί της αλεξίσφαιρο γιλέκο για τον πιλότο, ενώ χαρακτηρίζει «πολιτική απόφαση» και όχι «προσωπική επιλογή» την οργάνωση της απόπειρας για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και άλλων κρατουμένων- ενώ στη συνέχεια του κειμένου τη χαρακτηρίζει και «επαναστατική επιλογή». Ακολούθως, προβαίνει σε σχολιασμό των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών εξελίξεων, εξαπολύοντας επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ως «η τελευταία πολιτική ψευδαίσθηση που κατέρρευσε πολύ γρήγορα».

Δημοφιλή