Business Week 2016 στο Deree: Από το «brain drain» στο «brain gain»

Business Week 2016 στο Deree: Από το «brain drain» στο «brain gain»
A young nerd couple is having the same big idea at the same time.
Andrew Rich via Getty Images
A young nerd couple is having the same big idea at the same time.

Για ακόμη μία χρονιά, οι ακαδημαϊκές φοιτητικές κοινότητες της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων (School of Business) του Deree – The American College of Greece, διοργανώνουν το ετήσιο ανοιχτό forum Business Week, που φιλοξενεί διακεκριμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου.

Το Business Week 2016, με θέμα “From Brain Drain to Brain Gain: Driving Youth Employability”, θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Deree στην Αγία Παρασκευή. Το forum θα εστιάσει σε ένα σημαντικό θέμα για την Ελλάδα της νεανικής ανεργίας και της κρίσης: την παροχή ευκαιριών στους νέους για την αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain, δηλαδή της μετανάστευσης ατόμων με υψηλή εκπαίδευση ή ειδίκευση σε χώρες του εξωτερικού.

«Οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην ανεργία, με αποτέλεσμα να νιώθουν έντονη ανασφάλεια για την μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση. Έτσι, επιζητούν τη μέγιστη δυνατή πληροφόρηση για νέες προσεγγίσεις στην επιχειρηματικότητα, καθώς και για δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ενσωματωθούν με επιτυχία στην αγορά εργασίας, αλλά και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για άλλους», σχολιάζει η Δρ. Άννυ Τριανταφύλλου, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Deree σχετικά με το φετινό θέμα του forum.

Κεντρικός ομιλητής στο Business Week 2016 είναι ο Αλέξανδρος Νούσιας, πρόεδρος του Hellenic Entrepreneurship Award, μίας πρωτοβουλίας που βραβεύει και υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες. Οι ομιλητές θα μοιραστούν την εμπειρία τους σε διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας, από τη διαχείριση μονάδων υγείας ως την επικοινωνία και από τον τουρισμό ως την ψηφιακή τεχνολογία, τη ναυτιλία και το αθλητικό management.

Ανάμεσα στους ομιλητές συγκαταλέγονται ο David Blumenthal, αντιπρόεδρος της Astenbeck Capital, ο Δημήτρης Τσίγκος, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των startups, ο Θάνος Μονδάνος που άφησε τη ζωή στο εξωτερικό για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση στην Ελλάδα, καθώς και η Βαρβάρα Αυδή, Πρόεδρος του Οργανισμού Ιστορικών Ξενοδοχείων Ευρώπης. Στο πλαίσιο του Business Week, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα workshops αλλά και να ζήσουν μία προσομοίωση live συναλλαγής χρηματιστηρίου στα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια πληροφορικής του Deree.

To Business Week αποτελεί μία παράδοση πολλών ετών για το Deree, που έχει ως στόχο να δημιουργεί έναν ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα – φοιτητές και καθηγητές – και τον επιχειρηματικό κόσμο, σχετικά με θέματα που χρίζουν άμεσης και συλλογικής αντιμετώπισης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.