ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/03/2016 15:18 EET | Updated 10/03/2016 15:19 EET

Η Βικτώρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην Ειδομένη και τα Διαβατά

ASSOCIATED PRESS
US Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Victoria Nuland, center, visits the Greek border camp near Idomeni, Thursday, March 10, 2016. Northbound borders are closed and authorities plan to distribute fliers telling refugees seeking to reach central Europe that ?there is no hope of you continuing north, therefore come to the camps where we can provide assistance as more than 36,000 transient migrants are thought to be stuck in financially struggling Greece. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Επίσκεψη στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ πραγματοποίησε την Πέμπτη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, μαζί με τη βοηθό υφυπουργό για Γραφείο Πληθυσμών, Προσφύγων και Μετανάστευσης, Νάνσι Τζάκσον.

Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης στο διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών στην Ειδομένη συνάντησαν μετανάστες και αξιωματούχους από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR), το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, και την Ελληνική Αστυνομία.

Επισκέφθηκαν επίσης το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Ελληνικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, και συζήτησαν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των μεταναστών.

Μετά τη διέλευση των συνόρων στους Ευζώνους, επισκέφτηκαν ένα κέντρο απογραφής στη Γευγελή της ΠΓΔΜ, όπου συναντήθηκαν με αξιωματούχους του UNCHR, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, εκπροσώπους ΜΚΟ, και μέλη της τοπικής αστυνομίας και του στρατού.

Η Υφυπουργός Εξωτερικών κα. Νούλαντ θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου για συναντήσεις με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης για να συζητήσει το πλήρες φάσμα διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι ΗΠΑ μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στο αίτημα της Ελλάδας για υποστήριξη στη διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.