ΔΙΕΘΝΕΣ
11/03/2016 02:41 EET | Updated 11/03/2016 02:41 EET

Από τραύμα στο κεφάλι και όχι καρδιακή προσβολή πέθανε ο Ρώσος Μιχαήλ Λέσιν στις ΗΠΑ

ALEXANDER NEMENOV via Getty Images
This photo taken on August 23, 2002 shows Russian Minister of Press, Television and Radio Broadcasting, Mikhail Lesin during his trip to Vladivostok with Russian president. Controversial Russian media mogul Mikhail Lesin, who helped found the RT English-language television network, has been found dead at a Washington hotel on November 6, 2015. He was 57. AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV (Photo credit should read ALEXANDER NEMENOV/AFP/Getty Images)

Ο πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας Μιχαήλ Λέσιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον το 2015, πέθανε από τραύμα στο κεφάλι από αμβλύ αντικείμενο, είπαν οι αμερικανικές αρχές την Πέμπτη.

Ο Λέσιν, ο οποίος ήταν κάποτε επικεφαλής του κρατικού ειδησειογραφικού γίγαντα Gazprom-Media (Γκάζπρομ-Μίντια), έφερε επίσης και τραύματα από αμβλύ αντικείμενο στο λαιμό, τον κορμό του σώματος, τα χέρια και τα πόδια, είπαν ο ανώτατος ιατροδικαστής της αμερικανικής πρωτεύουσας και το Μητροπολιτικό Αστυνομικό τμήμα σε σύντομη δήλωσή τους.

Σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού από την αστυνομία, ο Λέσιν, ο οποίος ήταν υπουργός Τύπου από το 1999 έως το 2004 υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, βρέθηκε αναίσθητος στο πάτωμα στο ξενοδοχείο Doyle Washington στις 5 Νοεμβρίου από άτομο που μπήκε στο δωμάτιο να ελέγξει την κατάστασή του. Κλήθηκε ασθενοφόρο και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επί τόπου.

Το τηλεοπτικό κανάλι RT της Ρωσίας, επικαλούμενο συγγενείς του τότε, είπε ότι είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Το αμερικανικό κανάλι ABC News είχε πει ότι ο Λέσιν είχε κατηγορηθεί ότι λογόκρινε τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. Έγινε διευθυντής της Gazprom-Media Holding το 2013 αλλά παραιτήθηκε την επόμενη χρονιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)