ΔΙΕΘΝΕΣ
11/03/2016 04:24 EET | Updated 11/03/2016 04:25 EET

Ομπάμα: Μην κατηγορείτε εμένα για την άνοδο του Τραμπ

Pool via Getty Images
WASHINGTON, DC - MARCH 10: President Barack Obama acknowledges Prime Minister Trudeau mother Margaret Trudeau during a State Dinner at the White House March 10, 2016 in Washington, D.C. (Photo by Olivier Douliery-Pool/Getty Images)

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενώπιον των Αμερικανών πολιτών και του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τρουντό, μετά από κατηγορίες ότι ευθύνεται για την άνοδο του μεγιστάνα Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχω δεχτεί πολλές κατηγορίες από Ρεπουμπλικανούς, αλλά το να με κατηγορούν για τον ποιον επέλεξαν για υποψήφιο του κόμματός του δεν έχει ξανασυμβεί», δήλωσε υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό του Καναδά.

«Πρόκειται για απόδειξη ότι πρέπει να αντιδράσουν σε οτιδήποτε και να κάνω, ότι η συνεργασία ή ο συμβιβασμός συνιστούν προδοσία», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις φετινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Ο ίδιος έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων μετά από δηλώσεις του περί απαγόρευσης εισόδου σε όλους τους μουσουλμάνους στην Αμερική και την πρότασή του να χτιστεί ένα μεγάλο τείχος ανάμεσα στις νότιες Πολιτείες και το Μεξικό.

Ακόμα, χθες, Πέμπτη, ο επιχειρηματίας βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο μετά από ένα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε σε δημόσια ομιλία του. Πιο συγκεκριμένα, ένας 78χρονος υποστηρικτής του συνελήφθη μετά από επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον ενός άνδρα που διαμαρτυρόταν για τις ακραίες δηλώσεις του Τραμπ. Αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος όχι μόνο δεν καταδίκασε το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι ο διαδηλωτής «τα 'θελε και τα 'παθε».