ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/03/2016 17:19 EET | Updated 14/03/2016 04:36 EET

Βίντεο δείχνει αντιεξουσιαστές να κρατούν όπλα στα Εξάρχεια

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην Αστυνομία το βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο αντιεξουσιαστές και απεικονίζει άτομα που συμμετέχουν σε πορεία στα Εξάρχεια να κρατούν όπλα.

Πρόκειται για πορεία που έγινε από αντιεξουσιαστές ενάντια «στη μαφία των ναρκωτικών» με έδρα την πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομικοί εξετάζουν ενδελεχώς το βίντεο που δείχνει τουλάχιστον οχτώ άτομα με κουκούλες να κάνουν περιφρούρηση της πορείας κρατώντας στο δεξί χέρι όπλα.

Αυτό που θέλει αρχικά να εξακριβώσει η Αστυνομία είναι το κατά πόσο τα όπλα αυτά είναι αληθινά ή όχι. Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν τους ενόπλους, αν και το εγχείρημα αυτό χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολο.

Αφορμή για την πορεία κατά των εμπόρων ναρκωτικών ήταν ένα περιστατικό, το οποίο περιγράφεται από αντιεξουσιαστές με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ως εξής:

«Ξημερώματα Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου, τρεις αναρχικοί σύντροφοι από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Βοξ στην πλατεία Εξαρχείων, δέχονται –λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του κοινωνικού κέντρου- δολοφονική επίθεση με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, όταν παρεμβαίνουν για να εμποδίσουν τη σεξουαλική παρενόχληση διερχόμενης κοπέλας από τους τελευταίους. Η επίθεση, από την οποία μόνο συμπτωματικά δεν υπήρξαν νεκροί, είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός συντρόφου, ο οποίος διακομίζεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις».