ΔΙΕΘΝΕΣ
14/03/2016 12:33 EET | Updated 14/03/2016 12:34 EET

Τώρα μπορείτε να εργαστείτε ως νίντζα σε κεντρικό νομό της Ιαπωνίας. Οι απολαβές είναι μεγάλες

MOHAMMED ABED via Getty Images
Palestinian youth, members of a Gazan martial art group, perform their ninja-like skills at ruins of a house, that was destroyed in the 2014 war between Israel and Hamas militants, in Beit Hanoun in the northern Gaza Strip, on February 11, 2016. / AFP / MOHAMMED ABED (Photo credit should read MOHAMMED ABED/AFP/Getty Images)

Για πρώτη φορά μετά από αιώνες, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει επαγγελματίες νίντζα που στόχο θα έχουν την προσέλκυση τουριστών.

Η νομαρχία Aichi, η οποία είναι γνωστή για το ιστορικό κάστρο Nagoya, προσλαμβάνει καλογυμνασμένους άνδρες και γυναίκες που θα συμμετέχουν σε θεάματα με ακροβατικά και πολεμικές ασκήσεις και θα φωτογραφίζονται με επισκέπτες στα τουριστικά σημεία της πόλης. Οι νίντζα θα λαμβάνουν μάλιστα πολύ καλές μηνιαίες απολαβές που θα αγγίζουν τα 180.000 γιεν (περίπου 1.500 ευρώ).

Σύμφωνα με τις αγγελίες που έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Ιαπωνίας, οι υποψήφιοι θα πρέπει να νιώθουν άνετα όταν βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής «παρόλο που θα είναι νίντζα σε μυστική αποστολή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγγελία απευθύνεται και σε ξένους που επιθυμούν να περάσουν το καλοκαίρι στην Ιαπωνία, ακόμα και εάν δεν μιλούν τη γλώσσα. Πολύ σημαντικό θα είναι όμως οι υποψήφιοι να μιλούν άπταιστα αγγλικά.

Όσοι περάσουν επιτυχώς από τις συνεντεύξεις θα περάσουν από εκπαίδευση που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους μέχρι τις 22 του μήνα.