Κι όμως, το YouTube δεν ξεκίνησε ως site με βίντεο μουσικής

Κι όμως, το YouTube δεν ξεκίνησε ως site με βίντεο μουσικής
Shutterstock

YouTube. Όλοι το γνωρίζουμε και το επισκεπτόμαστε καθημερινά. Είναι γνωστό επειδή μέσα στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα μπορείς να βρεις, σε μορφή βίντεο, οτιδήποτε. Από τραγούδια, video clip, συναυλίες, μέχρι ταινίες ολόκληρες, τρέιλερ και αστεία βίντεο.

Παρ' ολ' αυτά, αυτό δεν ήταν αρχικά ο σκοπός του. Όπως ανέφερε ο συνιδρυτής Steve Chen στο South By South West, όταν πρωτοξεκίνησε το YouTube το 2005 προοριζόταν για μία ιστοσελίδα γνωριμιών. Καλά ακούσατε!

Όπως αναφέρει η Guardian, ο Chen είπε πως γνώριζαν ότι θέλουν να κάνουν κάτι σχετικό με βίντεο και το να είναι μία ιστοσελίδα γνωριμιών τους φάνηκε καλή ιδέα. Έτσι, πρότειναν σε γυναίκες να τους δώσουν 20 δολάρια προκειμένου να ανεβάσουν ένα βίντεο στο οποίο θα μιλάνε για τον εαυτό τους δημιουργώντας ένα διαδικτυακό προφίλ. Καμία γυναίκα, όμως, δεν ανταποκρίθηκε στην πρότασή τους.

Τελικά, αποφάσισαν να αλλάξουν τα πλάνα τους και να είναι «ανοιχτοί» για κάθε είδους βίντεο και έκαναν πολύ καλά αφού το YouTube, το αγόρασε το 2006 η Google για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δημοφιλή