«Μία γυναίκα 100 κιλά δεν μπορεί να φοράει μπικίνι»: 4 φωτογραφίες αρκούν για να αποδείξουν το αντίθετο

«Μία γυναίκα 100 κιλά δεν μπορεί να φοράει μπικίνι»: 4 φωτογραφίες αρκούν για να αποδείξουν το αντίθετο
twitter

Μία γυναίκα βαρέθηκε να της λένε όλοι τι μπορεί και τι δεν μπορεί να φορέσει, επειδή ο σωματότυπός της δεν είναι αυτό που λέμε «αδύνατος», οπότε χρησιμοποίησε 4 φωτογραφίες και το Twitter για να σταματήσει τον κόσμο από το να λέει βλακείες.

Η Sara Petty, η 20χρονη φοιτήτρια, παρατήρησε ότι οι πολλοί είναι εκείνοι στο Twitter που σχολιάζουν τι πρέπει να φορά μία γυναίκα με συγκεκριμένο βάρος.

«Είχα δει ένα tweet από κάποιον που έλεγε ότι μία κοπέλα 100 κιλά δεν πρέπει να φορά μπικίνι», είπε στην The Huffington Post. «Έκανα γρήγορα μερικές αναζητήσεις και βρήκα ένα σωρό από αντίστοιχα tweets, οπότε αποφάσισα να καταπολεμήσω κι εγώ με όποιον τρόπο μπορώ τις προσβολές αυτές».

Αν και τα tweets που είχε δει δεν απευθύνονταν απευθείας σε εκείνη, η Petty ένιωσε την σκληρότητα που κουβαλούσαν, οπότε αποφάσισε να ποστάρει τις δικές της φωτογραφίες στο twitter σε διαφορετικές εκδοχές και να τις συνοδεύσει με ένα μήνυμα υποστήριξης προς όλες τις γυναίκες που το σώμα τους δεν είναι «αδύνατο».

Η μία φωτογραφία έδειχνε την Petty με μπικίνι, η άλλη με κολάν, η άλλη με σορτσάκι και η τελευταία με ένα κοντό μπλουζάκι. Όλες με το μήνυμα «Κορίτσια: Φορέστε ό,τι θέλετε» (Girls: Wear whatever the hell you want).

Οι αντιδράσεις ήταν όπως ακριβώς τις είχε προβλέψει, με πολλούς να της γράφουν ότι μία γυναίκα 100 κιλά δεν πρέπει να φοράει τέτοια πράγματα. Η ίδια, όμως, δεν πτοήθηκε .

«Ελπίζω οι γυναίκες να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να σταματήσουν να επιτίθενται η μία στην άλλη και να ανεβάζουν η μία την άλλη. Έχουμε πολλούς που είναι εναντίον των γυναικών, δεν χρειαζόμαστε και τις γυναίκες εναντίον μας», είπε.

«Επίσης ελπίζω τα κορίτσια να μπορούν να διαχωρίσουν το ποιες είναι από τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά και να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει κανένας αριθμός, υψηλός ή χαμηλός, που να καθορίζει αν τους αξίζει να νιώθουν όμορφες», συμπλήρωσε.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.