ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/03/2016 12:24 EET | Updated 22/03/2016 13:43 EET

Ασφαλείς είναι οι 50 Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στις Βρυξέλλες

Carl Court via Getty Images
BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 22: Soldiers, police officers and medical personnel attend the scene at the Maelbeek metro station following todays attack on March 22, 2016 in Brussels, Belgium. At least 34 people are thought to have been killed after Brussels airport and the Metro station were targeted by explosions. The attacks come just days after a key suspect in the Paris attacks, Salah Abdeslam, was captured in Brussels. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας βρίσκονται οι 50 Έλληνες μαθητές λυκείων που επισκέπτονται τις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση των Ελλήνων ευρωβουλευτών Γιώργου Γραμματικάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Γ. Γραμματικάκη, οι μαθητές έφθασαν χθες στις Βρυξέλλες από απομακρυσμένες και φτωχές περιοχές της Ελλάδας (Τήλο, Άγραφα, Δράμα και Έβρο) και επρόκειτο να επιστρέψουν αύριο. «Είναι όλοι ψύχραιμοι και ακολουθούν τις οδηγίες των ιθυνόντων», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γ. Γραμματικάκης ο οποίος βρίσκεται αυτήν την ώρα μαζί με τα παιδιά στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παρακολουθούν την Ολομέλεια. Ο ίδιος στέλνει μήνυμα στους γονείς των παιδιών που ανησυχούν, ότι είναι όλα καλά στην υγεία τους και η κατάσταση υπό πλήρη έλεγχο.

«Θα τους μιλήσουμε για την Ευρώπη. Και θα εξηγήσουμε σ΄αυτά τα παιδιά ότι όλες οι μεγάλες, αλλά και οι μικρότερες πόλεις, βρίσκονται πλέον υπό την απειλή της τρομοκρατίας μέχρι να αντιμετωπιστούν οι εστίες του κακού που βρίσκονται όμως μακριά από δω, στη Συρία και αλλού», σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γ. Γραμματικάκης.

«Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα που βρίσκονται εδώ και χαμογελούν. Σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες χαίρονται την καλή πλευρά της Ευρώπης», καταλήγει.

«Είμαστε όλοι πολύ καλά» είναι το μήνυμα που στέλνουν 17 μαθητές από το Λύκειο του Ραπτόπουλου της Ευρυτανίας που βρίσκονταν το πρωί της Τρίτης στους δρόμους των Βρυξελλώνκατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων.

«Εμείς το μόνο το οποίο είδαμε είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη με αστυνομικούς και στρατιώτες στους δρόμους», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εικονολήπτης του STAR Κεντρικής Ελλάδας, Βασίλης Παπαμίχος, που συνοδεύει την αποστολή από το Καρπενήσι στις Βρυξέλες. Όπως εξηγεί σε δηλώσεις της στο ανωτέρω κανάλι η φιλόλογος καθηγήτρια κ. Μπούτλα που συνοδεύει τη μαθητική αποστολή στις Βρυξέλλες, «αρχικά νιώσαμε μια μεγάλη αγωνία καθώς βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια νιώθουμε πολύ μεγάλη ασφάλεια που βρισκόμαστε εδώ μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πράγματα».

Σε ασφαλές περιβάλλον μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκονται οι μαθητές από Ραυτόπουλο Δήμου Αγράφων, Τήλο, Δράμα και Έβρο καλεσμένοι των ευρωβουλευτών Γ Γραμματικάκη και Θοδωρή Ζαγοράκη. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Posted by Antonis Kossyvakis on Tuesday, 22 March 2016

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)