Την εξαπάτηση ενός επενδυτή, στελέχους πολιτικού κόμματος, αποκάλυψε έρευνα της Αστυνομίας

Την εξαπάτηση ενός επενδυτή, στελέχους πολιτικού κόμματος, αποκάλυψε έρευνα της Αστυνομίας
Sooc

Πανέξυπνος απατεώνας, με πρόσχημα τη συμμετοχή σε πολυεθνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε δημοπρασίες αγοράς κατασχεμένων αυτοκινήτων και πλοίων από τον ΟΔΔΥ, σε υπεράκτια εταιρεία του Παναμά, και σε αγορά μετοχών γνωστού ξενοδοχείου της Αττικής, κατάφερε σε χρονικό διάστημα 7 μηνών να αποσπάσει από το θύμα του περίπου 197.000 ευρώ.

Για να τον πείσει για τις «συμφέρουσες επενδύσεις», του έδειχνε διάφορα πλαστά έγγραφα και πιστοποιητικά, όπως για παράδειγμα ένα πλαστό δημοσίευμα ρώσικης εφημερίδας που παρουσίαζε το θύμα κάτοχο του 1,5% των μετοχών γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας στη Βουλιαγμένη.

Ο 41χρονος ομογενής από το Καζακστάν είχε καταφέρει να εξαπατήσει τον 44χρονο ελεύθερο επαγγελματία της Ανατολικής Αττικής, ο οποίος είναι υποψήφιος πρόεδρος σε εσωκομματικές εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης, πως θα είχε... εγγυημένα κέρδη από τις επενδύσεις που του προσέφερε.

Το θύμα από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε τμηματικά, είτε μετρητά είτε μέσω μεταφοράς χρημάτων, διάφορα χρηματικά ποσά στον ίδιο ή στους συνεργούς του, τους οποίους παρουσίαζε ως συνεργάτες του. Ο απατεώνας συνελήφθη στη Γλυφάδα, την περασμένη Τετάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συγκατηγορούμενοι, για την ίδια υπόθεση, είναι και έξι επιπλέον συνεργοί του.

Μία ημέρα νωρίτερα ο συλληφθείς είχε επικοινωνήσει με το θύμα και του ζήτησε 6.000 ευρώ, με πρόσχημα την συνέχιση των επενδύσεων. Ο 44χρονος κατήγγειλε την εξαπάτησή του, με τους αστυνομικούς να τον προτρέπουν σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον δράστη. Η συνάντηση κανονίστηκε, σε καφετέρια της Γλυφάδας, ο παθών παρέδωσε στον 41χρονο το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά τη συναλλαγή, ο 41χρονος συνελήφθη, έχοντας στην κατοχή του το χρηματικό ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία με χρήση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα