drastes

Κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Πρωτοδικών αφού του ασκήθηκε ποινική γι α υπόθεση με το φερόμενο θύμα να είναι μικρότερο των 14 ετών.
Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως περιστατικό "εγχώριας τρομοκρατίας" ενώ ο 20χρονος ενήργησε μόνος.Εργαζόταν σε οίκο ευγηρίας, δεν είχε ποινικό μητρώο, δεν είχε θέματα ψυχικής υγείας.
Ο φερόμενος δράστης-που αρνείται όμως κάθε ανάμειξη στην δολοφονία-φαίνεται να είχε επαφές με επιχειρηματία στο νησί που δραστηριοποιείται στο τομέα των ακινήτων.
Το θύμα τον Σεπτέμβριο του 2021, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο Χαλάνδρι. Είχε αναλάβει αρκετά έργα στην Μύκονο ένα νησί στο οποίο έχει απλώσει τα πλοκάμια του ο υπόκοσμος
Τον σκότωσε με μαχαίρι κουζίνας, καθάρισε όπλο και σκηνή εγκλήματος, έβαλε την σορό στο κρεβάτι και την σκέπασε με σεντόνι. Έφυγε με προορισμό την Βουλγαρία. Αλλά δεν τα κατάφερε
Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος.
Οι Τατζίκοι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα πέρασαν από την Τουρκία αλλά δεν ριζοσπαστικοποιήθηκαν εκεί, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.
Οι δύο απευθύνθηκαν στο δικαστήριο στα τατζικικά και παραδέχθηκαν την ενοχή τους. Όλοι αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης βάσει των κατηγοριών που τους απαγγέλθηκαν.
Ο 44χρονος Νορβηγός διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα ζώντας από επίδομα που λαμβάνει από το νορβηγικό κράτος.
«Right Wing Death Squad».