ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2016 04:01 EEST | Updated 28/03/2016 04:01 EEST

Τα ίχνη μελών της οργάνωσης που εκπόνησε την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στη Λαχόρη, αναζητούν οι αρχές

ASSOCIATED PRESS
A woman injured in the bomb blast is comforted by a family member at a local hospital in Lahore, Pakistan, Sunday, March, 27, 2016. A bomb blast in a park in the eastern Pakistani city of Lahore has killed tens of people and wounded scores, a health official said. (AP Photo/K.M. Chuadary)

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στο Πακιστάν προκειμένου να εντοπίσουν τους αντάρτες που οργάνωσαν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 65 ανθρώπων. Η επίθεση είχε ως στόχο χριστιανούς και την ευθύνη για την πραγματοποίησή της ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν, η οποία στο παρελθόν είχε διακηρύξει την υποστήριξή της, στο Ισλαμικό Κράτος.

Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, σε πάρκο στην πόλη Λαχόρη στο ανατολικό Πακιστάν, ήταν γυναίκες και παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους, καθώς γιόρταζαν την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

“Πρέπει να βρούμε τους δολοφόνους των αθώων αδελφών και των παιδιών μας και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Δε θα αφήσουμε ποτέ αυτούς τους απάνθρωπους να κυριαρχήσουν πάνω στη ζωή μας και στην ελευθερία μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του στρατού.

Από τη βομβιστική επίθεση έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 65 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 300 άλλοι, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται ότι θ' αυξηθεί, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με την τυφλή αιματηρή βία, εδώ και 15 χρόνια, από την ένταξή του στη διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)