ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/04/2016 12:51 EEST | Updated 02/04/2016 12:52 EEST

Ποτάμι: Να αξιοποιήσουμε τις αντιθέσεις των δανειστών προς όφελος της χώρας

sooc

Στις διαρροές που έγιναν στην ιστοσελίδα WikiLeaks, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι» το οποίο κάνει λόγο για ερωτηματικά που προκαλούνται από τις διαρροές, όπως επίσης και τι σκοπιμότητες προκαλούν.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως «η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει να μην καταλήξει σε μία κατάσταση “χάνω-χάνω” (lose-lose) αλλά να εκμεταλλευθεί τις έντονες αντιθέσεις που εμφανίζονται προς όφελος της χώρας».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ποταμιού:

«Ερωτηματικά προκαλούν οι διαρροές διαλόγων αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ιστοσελίδα WikiLeaks. Εύλογα κανείς αναρωτιέται ποιοι παρακολουθούσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή.

Αυτό πάντως που γίνεται άμεσα αντιληπτό, είναι ότι η πολυδιαφημισμένη “σκληρή” διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα με τους πιστωτές δεν υφίσταται. Οι διάλογοι μαρτυρούν ότι η σκληρή διαπραγμάτευση γίνεται μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης, με το ΔΝΤ να κρατά μια σκληρή διαπραγματευτική γραμμή. 

Η κυβέρνηση πρέπει να προσέξει να μην καταλήξει σε μία κατάσταση “χάνω-χάνω” (lose-lose) αλλά να εκμεταλλευθεί τις έντονες αντιθέσεις που εμφανίζονται προς όφελος της χώρας. Να επιμείνει στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων χωρίς πρόσθετα νέα σκληρά μέτρα που δεν τα αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία. Παράλληλα να εξασφαλίσει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βασιστεί στις κατάλληλες συμμαχίες αλλά αυτό προϋποθέτει σχέδιο, σοβαρότητα και αξιοπιστία. Οι υπουργοί των  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει επιτέλους να τρέξουν και να μην κωλυσιεργούν. Ο χρόνος για άλλη μια φορά δε μετράει υπέρ της χώρας».