ΔΙΕΘΝΕΣ
02/04/2016 09:45 EEST | Updated 02/04/2016 09:54 EEST

"Be Deutsch! Be nice!". Ένα βίντεο έκπληξη από τη Γερμανία που «γονάτισε» το ίντερνετ και τα βάζει με Τράμπ, Μιχαλολιάκο, Ερντογάν

(Προσοχή στο βίντεο ακούγονται απρεπείς εκφράσεις)

O Jan Böhmermann είναι γνωστός γερμανός κωμικός - κυρίως της τηλεόρασης - και συχνά οι δουλειές του προκαλούν πολλές συζητήσεις στη χώρα του- και όχι μόνο- ενώ βίντεο που έχει φτιάξει έχουν καταφέρει να γίνουν πολλές φορές viral.

Tελευταίο του κατόρθωμα- με 1εκατ. views σε 24 ώρες- είναι ένα πολύ διαφορετικό μουσικό μουσικό βίντεο με στόχο να αφυπνίσει τους Γερμανούς συμπολίτες του που ουδεμία σχέση έχουν με τα ξενοφοβικά, ναζιστικά κινήμτα που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, θυμίζοντας τους πως οι αξίες των σημερινών Γερμανών δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της ναζιστικής Γερμανία. Και αυτές τις αξίες αλλά και τους ανθρώπους που καταπιέζονται εξαιτίας της ρητορικής - αλλά και των πράξεων- του μίσους, του ζητάς να υπερασπιστούν στην πράξη. Είτε τα θύματα είναι πρόσφυγες, είτε αλλοεθνείς, είτε αλλόθρησκοι, είτε ομοφυλόφιλοι κοκ.

Παράλληλα όμως με το βίντεο αυτό (#makegermanygreatagain) στέλνει και ένα μήνυμα στους πολίτες όλου του κόσμου που «βομβαρδίζονται» από την ρητορική ακροδεξιών πολιτικών όπως οι Αμερικανοί από τον Τράμπ, οι Έλληνες από τον Μιχαλολιάκο, οι Τούρκοι από τον Ερνγοτάν και ζητά και από αυτούς ζητώντας του να μην ενδώσουν.

Προειδοποιεί δε όλους τους επίδοξους τραμπούκους και διδακτορίσκους πως αυτή τη φορά θα βρουν μπροστά τους τη Γερμανία γιατί : αυτή τη φορά οι Γερμανοί θα είναι οι «καλοί» της ιστορίας.

Το μουσικό βίντεο, ξεχωρίζει όχι μόνο για το θετικό μήνυμα που θέλει να περάσει αλλά και για την μουσική επένδυση σε τέμπο που θυμίζει τραγούδια του δημοφιλούς γερμανικού συγκροτήματος των Rammstein (στην Ελλάδα πολλοί το γνωρίζουν μόνο από το Du Hast) ενώ ο δημιουργός εκμμεταλλεύται και την ιδιαίτερη σκηνική παρουσία του frontman, Till Lindemann.