Panama Papers: Για «Πουτινοφοβία» κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Panama Papers: Για «Πουτινοφοβία» κάνει λόγο το Κρεμλίνο
Russian President Vladimir Putin listens during a meeting in Moscow's Kremlin, Russia on Monday, March 28, 2016.(Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
Russian President Vladimir Putin listens during a meeting in Moscow's Kremlin, Russia on Monday, March 28, 2016.(Mikhail Klimentyev/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
ASSOCIATED PRESS

Απορρίπτει τις αιτιάσεις περί σύνδεσης του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, με offshore δραστηριότητα, το Κρεμλίνο, μετά την άνευ προηγουμένου διαρροή εγγράφων στο πλαίσιο της υπόθεσης των «Panama Papers», που κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Τέτοιες “διαρροές”, κατά την άποψή μας, έχουν σκοπό να στοχεύσουν τα κοινά του εξωτερικού. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το επίπεδο της “Πουτινοφοβίας” έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου το πει κανείς κάτι καλό για τη Ρωσία, ή για κάποιες από τις πράξεις και επιτυχίες της είναι αδύνατον. Πρέπει να μιλάει κανείς αρνητικά, όσο πιο πολύ (αρνητικά) τόσο το καλύτερο, και όταν δεν έχεις κάτι να πεις, πρέπει να τα βγάλεις από το μυαλό σου. Αυτό είναι φανερό σε μας» είπε ο εκπρόσωπος του Πεσκόφ, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως τόνισε, η διαρροή δεν έχει να κάνει με τον Ρώσο πρόεδρο. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να σχετίζονται με τον πρόεδρο. Μόνο κάποιοι υπαινιγμοί, εικασίες, σκέψεις που δεν χρήζουν απάντησης. Όσον αφορά στο κύριο σώμα, δεν μας απασχολεί, δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο» δήλωσε ο Πεσκόφ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today.

Υπενθυμίζεται ότι στα δημοσιεύματα γίνονται ιδιαίτερες αναφορές, μεταξύ άλλων, στον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, τον βασιλιά της Σ. Αραβίας, τον εκλιπόντα πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον και άτομα κοντά στο Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Αν και ο Πούτιν δεν εμφανίζεται πουθενά άμεσα, και αν και αναφέρονται και άλλες χώρες και ηγέτες, είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος τέτοιων επιθέσεων πληροφόρησης είναι ο πρόεδρός μας, εν όψει των επερχόμενων κοινοβουλευτικών εκλογών και, μακροπρόθεσμα, των προεδρικών εκλογών σε δύο χρόνια» σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, συμπληρώνοντας, όπως ανέφερε το πρακτορείο Sputnik, πως αναμένεται οι συγκεκριμένες «επιθέσεις» να συνεχιστούν.

Δημοφιλή