ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/04/2016 19:20 EEST | Updated 06/04/2016 19:20 EEST

Κοντονής: Η ΕΠΟ να γνωστοποιήσει τις πρωτοβουλίες της ως τις 14 Απριλίου

Eurokinissi

«Αναμένω από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες αυτό-κάθαρσης, όπως με σαφήνεια ζητήθηκε στη συνάντηση της 30ης Μαρτίου, και μέχρι τις 14 Απριλίου να μου έχει γνωστοποιήσει εγγράφως τις πρωτοβουλίες της» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, συμπληρώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι θα επιφυλάσσει το μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο η ίδια έφερε σε αυτό το σημείο».

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την συνάντηση με την αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA, στη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση ξεκαθάρισε το πλαίσιο για την έναρξη της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο.

«Στο διάστημα αυτό, καταρχάς, δεν κατέστη δυνατή -για δεύτερη φορά - η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της ΕΠΟ ενώπιον του Σ.τ.Ε., παρότι ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους παρέστη στην διαδικασία, κι ενώ για εκδικάσεις υποθέσεων ήσσονος σημασίας και ιδιωτικού ενδιαφέροντος εξασφαλίστηκαν άδειες από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε από πλευράς ΕΠΟ η ελάχιστη πρωτοβουλία εποικοδομητικής παρέμβασης», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Το πρόβλημα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πια διεθνοποιηθεί και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις παρεμβάσεις για την εξυγίανσή του, είτε σε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς, είτε με νομοθετικές παρεμβάσεις, δήλωσε ο κ. Κοντονής, τονίζοντας ότι η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης έχει ήδη εκφραστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ταυτίζεται με το αίτημα κάθαρσης και διαφάνειας στο ποδόσφαιρο.

«Μόλις 9 ημέρες απέμειναν προκειμένου η ΕΠΟ να παραμείνει στη δύναμη των διεθνών ομοσπονδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χώρο» υπογράμμισε ο υφυπουργός.