ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/04/2016 15:36 EEST | Updated 06/04/2016 15:36 EEST

Οι 14 πιο περίεργες δουλειές του κόσμου

Jupiterimages via Getty Images
Man watching television with laptop

Τη στιγμή που κάποιος από εσάς σερβίρει, καθαρίζει, επιδιορθώνει ή πληκτρολογεί για περίπου 500 ευρώ το μήνα, σε μια άλλη περιοχή του πλανήτη κάποιος δίνει αγκαλιές για 50 ευρώ την ώρα.

O Independent δημοσίευσε τη λίστα με τις 14 πιο περίεργες εργασίες που έχουν υπάρχουν εκεί έξω:

  • Συλλέκτες δηλητηρίου: «Αρμέγουν» φίδια και πωλούν το δηλητήριό τους για 1.000 δολάρια το δολάριο.

  • Επαγγελματίες παράνυφοι: Συνοδεύουν τις νύφες που δεν έχουν φίλες για 300 με 2.000 δολάρια για κάθε γάμο.
  • Μετακινητές παγόβουνων: Προλαμβάνουν τραγωδίες όπως εκείνη του «Τιτανικού».
  • Μοιρολογήτρες: Μπορεί να μην «κλαίνε» πάντοτε τον νεκρό με τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο, όμως τελούν χρέη «πενθούντων συγγενών» σε κηδείες.
  • Εκπαιδευτές σέρφινγκ για σκύλους: Το άθλημα είναι δημοφιλές και ανάμεσα στα τετράποδα.
  • Δοκιμαστές προϊόντων ομορφιάς: Πληρώνονται «κακομαθαίνοντας» τους εαυτούς τους.
  • Επαγγελματίες «αγκαλίτσες»: Αγκαλιάζουν ανθρώπους για τουλάχιστον 50 ευρώ την ώρα (όχι, το επάγγελμα δεν εμπεριέχει τίποτα το σεξουαλικό).
  • Επαγγελματίες τηλεθεατές: Παρακολουθούν προγράμματα για να εντοπίσουν αποσπάσματα που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε σατυρικές και άλλου είδους εκπομπές.
  • Καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τις στάχτες των νεκρών: Δημιουργούν αναμνηστικά πορτρέτα για τους συγγενείς των εκλιπόντων.
  • Δοκιμαστές ανάσας: Οσφρίζονται τις ανάσες δοκιμαστών... τσίχλας ή οδοντόπαστας και κρίνουν τα αποτελέσματα του κάθε προϊόντος.
  • Δοκιμαστές σκυλοτροφής/ γατοτροφής: Δοκιμάζουν τροφές που δεν προορίζονται για ανθρώπους, όμως δεν τις καταναλώνουν.
  • Διαχωριστές κοτόπουλων: Διαχωρίζουν τα νεαρά κοτόπουλα σε θηλυκά και αρσενικά.
  • Επαγγελματίες υπομονετικοί: Περιμένουν επί πληρωμή σε μεγάλες ουρές για άλλους.
  • Δημιουργοί μηνυμάτων σε κουλουράκια της τύχης: Γράφουν αστεία, αισιόδοξα ή μυστηριώδη μηνύματα για τα «κουλουράκια της τύχης» που προσφέρονται συνήθως στα ασιατικά εστιατόρια.