ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2016 16:58 EEST | Updated 06/04/2016 16:59 EEST

Πληροφορίες περί προσωρινής απόσυρσης τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα

ASSOCIATED PRESS
Turkish soldiers take part in an army parade in the Turkish occupied area of Nicosia, Cyprus, Monday, Nov. 15, 2010. The date of November 15 marks the 26rd anniversary of the unilateral declaration of independence by the occupation regime, recognized only by Turkey. (AP Photo/Petros Karadjias)

Δεν επιβεβαιώνονται, βάσει των πληροφοριών των αρμοδίων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο για την αποστολή ενός τάγματος καταδρομέων από τα κατεχόμενα στην νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή.

Ωστόσο, τις πληροφορίες επιβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που όμως έσπευσε να σημειώσει ότι η ενέργεια αυτή «δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και πως μόλις δημιουργηθεί ανάλογο τάγμα στην Τουρκία, οι καταδρομείς θα επιστρέψουν και πάλι στα καθήκοντά τους στην Κύπρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου Τύπου του Γενικού Επιτελείου, ταξίαρχου, Ερτουγρούλγκαζι Οζκιουρκτσιού, «ένα τάγμα πολύ καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών και υπαξιωματικών που βρίσκονται στην "ΤΔΒΚ" στάλθηκε στην επαρχία Μπεϊτούσεμπαπ της πόλης Σιρνάκ. Αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα διαφύλαξης της στρατιωτικής βάσης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τάγμα καταδρομέων, το οποίο αποτελείτο από ειδικούς και που μέχρι σήμερα είχε αυτά τα καθήκοντα διαφύλαξης της βάσης στην περιοχή, «τώρα θα αναλάβει τις επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)