ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2016 07:22 EEST | Updated 07/04/2016 07:22 EEST

9χρονη ρεπόρτερ δέχτηκε επικρίσεις επειδή κάλυψε πρώτη μια δολοφονία. Αυτή είναι η απίστευτη απάντηση που τους έδωσε

YouTube

Το γράμμα μιας εννιάχρονης αστυνομικής ρεπόρτερ που δέχτηκε επικρίσεις όταν κάλυψε μια υπόθεση δολοφονίας στην περιοχή της κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η Hilde Kate Lysiak απάντησε με χιούμορ στους επικριτές της και υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να καλύπτει τα γεγονότα της περιοχής.

Η Hilde μπορεί να είναι μόλις εννέα χρονών, όμως διαθέτει την δική της ηλεκτρονική εφημερίδα. Η βάση της είναι η πόλη Selinsgrove στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια και η ιστοσελίδα της ονομάζεται «Orange Street News». Η εννιάχρονη έχει καλύψει πολλά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο Selinsgrove, τα οποία όμως στην πλειοψηφία τους αφορούσαν σε περιστατικά βανδαλισμών.

Στις 2 Απριλίου όμως η μικρή πόλη κλονίστηκε από μια δολοφονία, την οποία κάλυψε πρώτη η Hilde. Σύμφωνα με γράμμα που δημοσίευσε η εννιάχρονη στο διαδίκτυο, πολλοί αναγνώστες της «Orange Street News» άφησαν επικριτικά σχόλια στην είδηση, προτείνοντας στην Hilde να «παίξει με τις κούκλες της», γιατί η κάλυψη μιας δολοφονίας δεν έκανε την εφημερίδα της πια «χαριτωμένη».

Με ψυχραιμία και σαρκαστική διάθεση, η εννιάχρονη ρεπόρτερ απάντησε στους σχολιαστές, εξηγώντας πως η πρόθεσή της δεν ήταν ποτέ το να δείξει «χαριτωμένη». Ακόμα, άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που «έπαιζαν με τις κούκλες τους» όταν σημειώθηκε η δολοφονία, καθώς εκείνη κάλυψε πρώτη το περιστατικό.

«Θέλω να με αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα. Είμαι σίγουρη ότι άλλα παιδιά θέλουν επίσης το ίδιο», τονίζει η Hilde.