ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/04/2016 11:12 EEST | Updated 08/04/2016 11:13 EEST

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα αφροαμερικανή που τον απειλούσε με πέλεκυ

Στη δημοσιότητα έδωσε, την Πέμπτη 7 Απριλίου, η αστυνομία του Τενεσί στις ΗΠΑ ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ένας λευκός αστυνομικός ο οποίος πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα μια αφροαμερικανή που τον απειλούσε με ένα μεσαιωνικού τύπου πέλεκυ, αντιδρώντας στην εντολή έξωσης που της παρέδωσε.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από την κάμερα που έφερε επάνω του ο αστυνομικός Τζέιμς Σπρέι, αλλά και από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο περιπολικό.

Όπως έγινε γνωστό το θύμα ήταν η 40χρονη Λορόντα Σουίτ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από διπολική διαταραχή. Η Σουίτ φαίνεται στο βίντεο να κυνηγά με έναν διπλό πέλεκυ τον αστυνομικό ο οποίος στην επίθεση οπισθοχωρεί έως ότου ανοίγει πυρ εναντίον της.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό ήταν ακόμη δύο αστυνομικοί, ενώ λίγο πριν ο βοηθός του σερίφη της περιοχής είχε τραυματισθεί από την επίθεση της γυναίκας με αποτέλεσμα να καλέσει ενισχύσεις.

Το περιστατικό προστίθεται σε μια μακρά λίστα όπου αφροαμερικανοί και άτομα με ψυχολογικά προβλήματα χάνουν τη ζωή τους από τα πυρά λευκών αστυνομικών.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό η μητέρα της 40χρονης δεν έκανε σχόλια είπε όμως πως η κόρη της ήταν διπολική και οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τη στέγαση είχαν γνώση της κατάστασής της.