ΔΙΕΘΝΕΣ
10/04/2016 11:34 EEST | Updated 10/04/2016 11:35 EEST

Η Boston Globe προβλέπει σε πρωτοσέλιδό της όλα όσα θα συμβούν εάν εκλεγεί ο Τραμπ

ASSOCIATED PRESS
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally, Wednesday, April 6, 2016, in Bethpage, N.Y. (AP Photo/Julie Jacobson)

Με ένα σατιρικό πρωτοσέλιδο για το φύλλο της Κυριακής, η «Boston globe» δίνει στους αναγνώστες της μια ιδέα του τι πιστεύουν ότι θα συμβεί στην Αμερική αν γίνει πρόεδρος ο Τραμπ.

Όπως δείχνουν οι ψεύτικες ειδήσεις στο πρωτοσέλιδο, οι συντάκτες της Globe δεν είναι αισιόδοξοι.

«ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ - Ο πρόεδρος Τραμπ κάνει έκκληση για τριπλασιασμό των δυνάμεων του Σώματος Μετανάστευσης - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις».

«Οι αγορές βουλιάζουν όσο ο εμπορικός πόλεμος ελοχεύει»

«Τραπεζικό κώλυμα “παγώνει” το χτίσιμο του τείχους»

«Ο Τραμπ στη λίστα των υποψήφιων για Νόμπελ»

Η σελίδα, η οποία έχει ημερομηνία την ενάτη Απριλίου του 2017, θα αποτελέσει το πρώτο φύλλο του ένθετου με το όνομα «Ιδέες». Ένα σημείωμα του συντάκτη γράφει στο τέλος της σελίδας:

«Αυτή είναι η Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτά που διαβάζετε είναι όσα μπορεί να συμβούν εάν ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών κάνει πράξεις τις ιδέες του. Πολλοί Αμερικανοί μπορεί να βρουν αυτό το όραμα ελκυστικό, όμως οι συντακτική ομάδα της Globe το βρίσκει πολύ προβληματικό».

Η εφημερίδα δημοσίευσε την ψεύτικη σελίδα μαζί με ένα καυστικό κείμενο από τους συντάκτες με τον τίτλο: «Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να σταματήσει τον Τραμπ». Το κείμενο αποκαλεί το όραμα του Τραμπ για την Αμερική «πολύ προβληματικό», «φρικτό», «αντι-αμερικανικό» και χαρακτηρίζει τις τακτικές που ακολουθεί η προεκλογική του καμπάνια «τοξικές». Η συντακτική ομάδα ασκεί κριτική στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα επειδή έκανε εφικτή την άνοδο του Τραμπ και απαιτεί (από το Κόμμα) να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αρνηθούν στον Τραμπ το χρίσμα. Ο Κρουζ δεν είναι καλύτερη επιλογή, γράφουν οι συντάκτες, προτείνοντας τον Paul Ryan και τον Mitt Romney.

«Τα πρότυπα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αξίζουν να ανυψωθούν από έναν έντιμο και αξιοπρεπή άνδρα, όπως είναι ο Romney ή ο Ryan, οι οποίοι εκλέχθηκαν στο συνέδριο», γράφει η συντακτική ομάδα.

Μπορεί το περιεχόμενο της σατιρικής σελίδας να είναι διασκεδαστικό, όμως είναι ταυτόχρονα ανησυχητικό, καθώς πολλές από τις ειδήσεις αποτελούν προβλέψεις των πολιτικών που θα ακολουθήσει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Μερικά από τα πιο αστεία άρθρα περιλαμβάνουν τον Τραμπ να προκαλεί διπλωματική κρίση προσβάλλοντας την πρώτη κυρία της Κίνας, τον πρέσβη Kid Rock να δέχεται επίπληξη από την Ιαπωνία, το πάρκο Yellowstone να μετονομάζεται σε Εθνικό Πάρκο Τραμπ και το ερωτικό μυθιστόρημα «Όσα παίρνει ο Τραμπ» (ελεύθερη μετάφραση) να ανακαλείται, καθώς κατηγορείται ότι έκλεψε κείμενο από το περιοδικό του Penthouse.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.