ΔΙΕΘΝΕΣ
14/04/2016 07:04 EEST | Updated 14/04/2016 07:04 EEST

Tον Ρούμπιο σκέφτεται ο Κρουζ για τη θέση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Jim Young / Reuters
Republican U.S. presidential candidate Ted Cruz walks off the stage during a commercial break with rival Senator Marco Rubio behind him at the debate held by Fox News for the top 2016 U.S. Republican presidential candidates in Des Moines, Iowa January 28, 2016. REUTERS/Jim Young

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τεντ Κρουζ δήλωσε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο στην περίπτωση που εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα, να προτείνει για αντιπρόεδρο του, τον πρώην συνυποψήφιό του, Μάρκο Ρούμπιο. Οι δηλώσεις του Κρουζ έγιναν στη διάρκεια τηλεοπτικής παρουσίασης, μαζί με τη γυναίκα του, Χέιντι και τις δύο κόρες του, τονίζοντας μια πιο προσωπική πλευρά της οικογενειακής ζωής του.

Ο Κρουζ αντιμετωπίζει τον Ντόναλντ Τραμπ που προηγείται σε αριθμό εκλεκτόρων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τους 1.237 εκλέκτορες που απαιτούνται για την τελική επιλογή του, για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τεξανός Γερουσιαστής, προσανατολίζεται προς τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου του κόμματος, τον Ιούλιο, προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους εκλέκτορες, υπό την προϋπόθεση ότι ο Τραμπ δε θα μπορέσει μέχρι τη διεξαγωγή του συνεδρίου να συμπληρώσει τον αριθμό των εκλεκτόρων.

“Είμαστε στη φάση της διαδικασίας, που εξετάζουμε μια σειρά από διαφορετικές επιλογές,” δήλωσε ο Κρουζ, χωρίς ωστόσο, ν' αναφέρει ονόματα.

Σε ερώτηση σχετική με τον Μάρκο Ρούμπιο, τον χαρακτήρισε ως “επικοινωνιακά άριστο,” που κατάφερε να εμπνεύσει εκατομμύρια ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα, για όσο παρέμεινε στην προεκλογική εκστρατεία. “Θεωρώ τον Μάρκο φίλο μου. Ο κάθε προεδρικός υποψήφιος θα κοιτούσε προς τον Μάρκο για τη δεύτερη θέση της προεδρικής εκλογής,” συμπλήρωσε ο Κρουζ.

Ο Κρουζ και ο Γερουσιαστής από τη Φλόριντα αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση. Ο Ρούμπιο αναγκάστηκε πολιτικά να εγκαταλείψει την εκστρατεία όταν έχασε στον προκριματικό κύκλο που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία του, στις 15 Μαρτίου.

Ο Κρουζ δηλώνει ότι σήμερα οι δύο Γερουσιαστές, έχουν αφήσει πίσω τους, τις διαφορές τους.