ΔΙΕΘΝΕΣ
14/04/2016 08:16 EEST

Το γκολφ δεν είναι πλέον έγκλημα στη Κίνα

Kevin C. Cox via Getty Images
AUGUSTA, GEORGIA - APRIL 05: Cheng Jin of China hits on the practice range during a practice round prior to the start of the 2016 Masters Tournament at Augusta National Golf Club on April 5, 2016 in Augusta, Georgia. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Άρση απαγόρευσης. Το να παίζει κάποιος γκολφ δεν αποτελεί πλέον έγκλημα σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Μέχρι πρότινος, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να αγγίξουν το μπαστούνι του γκολφ επειδή ήταν "σπορ των πλούσιων" αλλά και διότι στα γρασίδια του μαζεύονταν διάφοροι "κόλακες" επιχειρηματίες που ζητούσαν συμφωνίες.

Όπως αναφέρει ο Βρετανικός Guardian, η απαγόρευση είχε επιβληθεί τον περασμένο Οκτώβριο σε κρατικούς αξιωματούχους ώστε να καταπολεμηθεί η διαφθορά έφτασε γρήγορα στο τέλος της.

Ο ίδιος ο Μάο Τσε Τουνγκ δεν το έβλεπε με καλό μάτι το γκολφ υποστηρίζοντας ότι είναι το "άθλημα πλούσιων". Τη δεκαετία του '80 ωστόσο, τα γήπεδα γκολφ ξεκίνησαν να ανθίζουν στη Κίνα.

"Εφόσον πρόκειται απλώς για άθλημα, δεν είναι κακό να παίζει κανείς γκολφ" γράφει άρθρο της επίσημης εφημερίδας της κινεζικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση διαφθοράς, αναφέρουν οι New York Times.

Παράλληλα η εφημερίδα εστιάζει στο άρθρο 87 του πειθαρχικούς κανονισμούς του κομμουνιστικού κόμματος τονίζοντας ότι: "Μπορούν να παίζουν οι αξιωματούχοι γκολφ την ώρα που η χώρα ενισχύει τη μάχη κατά της διαφθοράς; Ναι, αν το πληρώνουν από την τσέπη τους" γράφει. "Από μόνο του, το να παίζει κανείς γκολφ δεν είναι κακό" καταλήγει.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο τουλάχιστον 60 υπάλληλη κρατικών εταιρειών τιμωρήθηκαν για την δαπάνη δημοσίων πόρων σε παιχνίδια γκολφ.