ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/04/2016 05:08 EEST | Updated 15/04/2016 05:08 EEST

Κατά μέτωπο επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση από τη Βουλή και το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

SOOC

Με μια διπλή εμφάνιση στη συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, αλλά και στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα, της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς του τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, θέτοντας ακόμα πιο εμφατικά το αίτημα για εκλογές.

Η κριτική του είναι βέβαιο ότι θα έχει ως μοναδικό αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα, από το "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων - απαντώντας και στα περί ταύτισης Δ.Ν.Τ και ΝΔ - την κρίση στο προσφυγικό, μέχρι τα "παιχνίδια" πολέμου στο Αιγαίο και τις προσβλητικές συμπεριφορές και επιθέσεις υπουργών κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

Ως προς την ουσία της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής για τα δάνεια που έχουν πάρει τα κόμματα και μέσα ενημέρωσης, η ΝΔ θα ταχθεί υπέρ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα υπενθυμίζει ότι είναι αυτός που έχει αναγνωρίσει τα γαλάζια χρέη και έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης των οικονομικών του ταμείου της ΝΔ, φέρνοντας ως αντεπιχείρημα όσα δεν κάνει ο Πρωθυπουργός για να παραμείνουν ανοιχτές και να αποφύγουν το λουκέτο ελληνικές επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που επανέρχεται στο τραπέζι τα σενάριο περί Grexit και υπουργοί του δηλώνουν ευθαρσώς ότι κάνεις δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα - ούτε οι τουρίστες - με τα capital controls.

Η ομιλία του πάντως όταν θα βρεθεί απέναντι από τους νεολαίους του κόμματος του στην έναρξη του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στον Εύοσμο, θα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας προεκλογικής εμφάνισης.

Με αιχμή τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση ως απόρροια της συμφωνίας του καλοκαιριού, ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει ξανά εκλογές εδώ και τώρα χρησιμοποιώντας το σύνθημα "ΦΥΓΕΤΕ" που έχει υιοθετήσει σε όλες σχεδόν τις δημόσιες τοποθετήσεις του και στις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος του, επικαλούμενος και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη ΝΔ να καταγράφει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες να προκρίνουν ως λύση στο αδιέξοδο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post