ΔΙΕΘΝΕΣ
15/04/2016 08:02 EEST | Updated 15/04/2016 08:02 EEST

Παραίτηση υπουργού στην Ισπανία λόγω Panama Papers

Andrea Comas / Reuters
Spain's Industry Minister Jose Manuel Soria reacts as he delivers a speech during an event in Madrid, Spain, April 13, 2016. Picture taken April 13, 2016. REUTERS/Andrea Comas

Την παραίτησή του με άμεση ισχύ υπέβαλε ο εκτελών χρέη υπουργού Βιομηχανίας της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Σορία λόγω των υποψιών που υπάρχουν για σχέσεις του με υπεράκτιες εταιρείες στον Παναμά και το Τζέρσεϊ.

Ο Σορία, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με σκάνδαλο των Panama Papers, απέρριψε οποιαδήποτε περίπτωση να έχει αδικοπραγήσει, αλλά σημείωσε ότι παραιτείται για να περιορίσει οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκληθεί στην προσωρινή κυβέρνηση της χώρας και το Λαϊκό Κόμμα (PP), την ώρα που η Ισπανία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της διεξαγωγής νέων γενικών εκλογών έπειτα από αυτές του Δεκεμβρίου τα αποτελέσματα των οποίων δεν επέτρεψαν τον σχηματισμό κάποιας κυβέρνησης.

"Διαβίβασα την αμετάκλητη απόφασή μου να υποβάλω την παραίτησή μου", δήλωσε ο ίδιος, "λαμβάνοντας υπόψη την προφανή ζημιά που προκαλεί η κατάσταση αυτή στην κυβέρνηση και το Λαϊκό Κόμμα" του Μαριάνο Ραχόι.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post