Μητσοτάκης: Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται ο τόπος

Μητσοτάκης: Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται ο τόπος
sooc

«Αφήστε επιτέλους και κάτι όρθιο κ. Τσίπρα πριν φύγετε! Διότι ένα είναι βέβαιο. Αργά ή γρήγορα θα φύγετε. Το ερώτημα είναι μόνο πόση ζημιά θα έχετε κάνει στον τόπο όταν οι πολίτες σας γυρίσουν οριστικά την πλάτη. Κάθε μέρα που περνά το αίτημα για πρόωρες εκλογές γίνεται πιο επιτακτικό», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για Τραπεζικά Δάνεια σε Κόμματα και Μ.Μ.Ε..

Και πρόσθεσε: «Οι τραγικοί χειρισμοί τις τελευταίας εβδομάδας το απέδειξαν περίτρανα. Η πρώτη φορά Αριστερά κινδυνεύει να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της. Η κοινωνία ασφυκτιά. Οι πολίτες απελπισμένοι ψάχνουν από κάπου να πιαστούν. Απαιτούν να λειτουργήσει επιτέλους το Κράτος. Να επιστρέψει η χώρα σε συνθήκες κανονικότητας. Να μπορούν επιτέλους να προγραμματίσουν τη ζωή τους. Να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Να αναπνεύσουν και πάλι. Σήμερα μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας. Οξυγόνο για μία νέα αρχή. Οξυγόνο για να αφήσουμε πίσω μας οριστικά το λαϊκισμό και την ανικανότητα. Οξυγόνο για να ονειρευτούμε και πάλι την Ελλάδα που αξίζουμε. Και αυτό το οξυγόνο μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το προσφέρει».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως: «Κάθε εβδομάδα που καθυστερείτε να ολοκληρώσετε τη διαπραγμάτευση ο λογαριασμός μεγαλώνει. Κάθε εβδομάδα που περνά η διαπραγματευτική θέση της χώρας αδυνατίζει, δεν ενισχύεται». «Ξαναζούμε στιγμές του 2015. Δεν μάθατε τίποτα από την περσινή καταστροφή. Δεν αντέχετε να έλθετε ενώπιον των ευθυνών σας. Γι’ αυτό δεν μαθαίνετε και από τα εγκληματικά λάθη σας. Συνεχίζετε αμετανόητος το καταστροφικό σας έργο. Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα μοιάζει περισσότερο με αυτό που οι Αγγλοσάξονες φίλοι του κ. Τσακαλώτου αποκαλούν banana republic. Eλληνιστί ψευτοδημοκρατία της μπανανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην ομιλία του, αποκάλυψε την πρόσθετη τραπεζική δανειοδότηση που έλαβε το Κόμμα του κ. Τσίπρα το 2010, όταν είχε ήδη ξεσπάσει η οικονομική κρίση και ανέφερε: «Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του Κόμματος αναφέρει ότι: ‘’οι υφιστάμενες δανειακές υποχρεώσεις προς την τράπεζα ανέρχονται στα 6,6 εκ. ευρώ. Έναντι αυτών έχει εκχωρηθεί στην τράπεζα η τακτική χρηματοδότηση των ετών 2011 έως 2014’’. Αναφέρει και κάτι άλλο ακόμα πιο ενδιαφέρον. Για να δικαιολογήσει το αίτημα του συμπληρωματικού δανεισμού απαιτείται ‘’ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρό και μοναδικό χρηματοοικονομικό κριτήριο’’. Εμμέσως ο Πρόεδρος του μικρού αυτού Κόμματος καλεί την τράπεζα να παρανομήσει. Ποιος είναι ο Πρόεδρος του Κόμματος που έστειλε την επιστολή; Ο κ. Αλέξης Τσίπρας. ‘’Ουαί υμίν’’ για να δανειστώ την προσφιλή σας έκφραση».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της Εξεταστικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει του πολίτες από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. «Προσπαθείτε να κουκουλώσετε την απουσία του Κράτους από το δράμα του λασπότοπου της Ειδομένης και της φαβέλας του λιμανιού του Πειραιά. Φτάσατε στο σημείο να έχετε εκχωρήσει στους συνοριοφύλακες της γείτονος χώρας την επιβολή της τάξης στην Ειδομένη. Και όλα αυτά για να μην σας κατηγορήσουν οι αλληλέγγυοι φίλοι σας ότι καταπατάτε τα δικαιώματα των προσφύγων. Αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνεστε πού έχετε οδηγήσει τη χώρα. Αν έχετε επαφή με την πραγματικότητα. Αν αντιλαμβάνεστε ότι ζείτε στην πλάνη της κοινοβουλευτικής σας πλειοψηφίας την ώρα που η κοινωνία σας έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Και συμπλήρωσε: «Πάτε να κρύψετε την εικόνα αποσύνθεσης της Κυβέρνησής σας που επιμένει να πατάει σε δύο βάρκες: και σε αυτήν της εφαρμογής των συμφωνιών με τους εταίρους και στην άλλη των αντιμνημονιακών πολιτικών. Φτάσαμε να ζήσουμε και το άκρον άωτον του παραλόγου: την ώρα της υπογραφής για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, οι δυο συναρμόδιοι Υπουργοί σας (Μεταφορών και Υποδομών και Ναυτιλίας) να εκφράζουν κατά απόλυτο τρόπο την αντίθεση τους στη δική σας υπογραφή! Αν το εννοούν θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί ή θα έπρεπε να τους έχετε αποπέμψει. Φαίνεται όμως ότι σε αυτή την Κυβέρνηση του λαϊκισμού και του ψεύδους δεν υπάρχει ίχνος φιλότιμου διότι το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία. Για την πρώτη φορά Αριστερά σας, το φιλότιμο είναι άλλο ένα αστικό απωθημένο. Έχετε απεμπολήσει το αίσθημα της ντροπής, αυτής της εσωτερικής φωνής που μας αναγκάζει να συμμορφωνόμαστε με τους άγραφους κανόνες κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς. Δέχεστε ακόμα και τον αυτοεξευτελισμό για να μην αντιμετωπίσετε τις εσωτερικές αντιφάσεις αυτού του ετερόκλητου θιάσου, που ονομάζετε υπουργικό συμβούλιο. Η εικόνα μιας κυβέρνησης που αντιπολιτεύεται τον εαυτό της θα ήταν φαιδρή αν δεν ήταν συνάμα τόσο τραγική. Την ίδια στιγμή που ετοιμάζετε να ψηφίσετε μέτρα που ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ υπογράφετε διακηρύξεις κατά της λιτότητας! Και ο Υπουργός Επικρατείας που άνοιξε τις πόρτες και τα παράθυρα της Ε.Ρ.Τ. για να διορίσει κολλητούς και φίλους ανακαλύπτει ξαφνικά ότι η Ε.Ρ.Τ. έχει υπερβάλλον προσωπικό!».

Παράλληλα, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού ανέφερε ότι «σε αντίθεση με εσάς, εμείς δεν φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε σφάλματα του παρελθόντος. Μαθαίνουμε από τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Και στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Γνωρίζουμε ότι η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει τρωθεί. Γι’ αυτό και επενδύουμε στην αλήθεια της ευθύνης. Χτίζουμε σταθερά σχέσεις εμπιστοσύνης με όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτή την αξιοπιστία που εμείς υπεύθυνα υπερασπιζόμαστε εσείς έχετε βαλθεί να καταστρέψετε», τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει την πρότασή σας επί της αρχής. Διαφωνούμε όμως με το χρόνο σύστασης της Επιτροπής, διαφωνούμε με την εξέταση δύο διαφορετικών ζητημάτων από μια Εξεταστική Επιτροπή, διαφωνούμε με το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που έχετε ανακοινώσει».

Ο κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη «να προχωρήσουμε σε ισχυρά μέτρα θεσμικής θωράκισης της διαφάνειας και προστασίας της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου. Έπρεπε ήδη να έχετε συμφωνήσει με την πρότασή μας για την ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος. Να ψηφίσουμε όλοι μαζί ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και να ξαναγράψουμε ένα νέο Σύνταγμα που θα είναι καταλύτης και όχι τροχοπέδη για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση».

Και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό ότι για λόγους επικοινωνιακής τακτικής προτάσσετε το έλασσον, μία ακόμα Εξεταστική Επιτροπή ενώ αρνείστε να συζητήσετε το μείζον: την συνταγματική αναθεώρηση που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Η θεσμική σας ευθιξία είναι αντιστρόφως ανάλογη των ψεμάτων που έχετε πει στον ελληνικό λαό».

Δημοφιλή