ΔΙΕΘΝΕΣ
18/04/2016 09:58 EEST | Updated 13/06/2016 14:42 EEST

«Aισχρή» χαρακτήρισε ο Κλούνεϊ την χρηματοδότηση της καμπάνιας της Κλίντον. Είχε παρουσιάσει τις εκδηλώσεις χρηματοδότησής της

The Washington Post via Getty Images
WASHINGTON HEIGHTS, NY - Former Secretary of State Hillary Clinton at a block party in the Bedford Stuyvesant neighborhood of Brooklyn, New York on Sunday April 17, 2016. (Photo by Melina Mara/The Washington Post via Getty Images)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του ηθοποιού Τζωρτζ Κλούνεϊ ότι οι εκδηλώσεις χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον είναι «αισχρές».

Ο γνωστός ηθοποιός ήταν συντονιστής σε διάφορες εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης της Κλίντον στην Καλιφόρνια αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ρωτήθηκε από το δίκτυο NBC εάν τα χρήματα που ζητούνταν για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις (353.400 δολάρια για ένα ζευγάρι) ήταν αισχρά.

«Ναι», απάντησε ο Κλούνεϊ. «Νομίζω ότι είναι ένα αισχρό χρηματικό ποσό. Νομίζω, ξέρεις ότι είχαμε κάποιες διαδηλώσεις χθες το βράδυ όταν πήγαμε στο Σαν Φραντζίσκο και έχουν δίκιο να διαδηλώνουν, έχουν απόλυτο δίκιο, είναι ένα αισχρό χρηματικό ποσό».

Την επόμενη ημέρα ο Μπέρνι Σάντερς εμφανίστηκε στο CNN όπου δήλωσε ότι εκτιμά την ειλικρίνεια του Κλούνεϊ και καταδίκασε το σύστημα χρηματοδότησης των υποψηφίων στις αμερικανικές εκλογές: «Είναι λάθος όταν λίγα πρόσωπα, σε αυτή την περίπτωση πάμπλουτα άτομα, μπορούν να συνεισφέρουν με απίστευτα μεγάλα χρηματικά ποσά. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Αυτό είναι μια κίνηση προς την ολιγαρχία», είπε.

«Αυτό είναι το πρόβλημα της αμερικανικής πολιτικής σήμερα. Έχουμε μια κυβέρνηση που εκπροσωπεί τους πάντες ή το 1%;», αναρωτήθηκε.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post