ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/04/2016 12:03 EEST | Updated 18/04/2016 12:03 EEST

Η Αργεντινή επέστρεψε στις αγορές μετά από 15 χρόνια

Martin Acosta / Reuters
Supporters of former Argentine President Cristina Fernandez de Kirchner wave an Argentine national flag outside a Justice building where she attended court to answer questions over a probe into the sale of U.S. dollar futures contracts at below-market rates by the central bank during her administration, in Buenos Aires, Argentina, April 13, 2016. REUTERS/Martin Acosta

Η Αργεντινή επέστρεψε τη Δευτέρα στις αγορές ομολόγων ύστερα από 15 χρόνια ανακοινώνοντας την έκδοση μιας σειράς ομολογιακών τίτλων ύψους 10-15 δισεκ. δολαρίων.

Η χώρα όρισε την αρχική τιμολόγηση για την τριετή έκδοση στην περιοχή του 6,75%, για το 10ετές ομόλογο στην περιοχή του 8% ενώ για το 5ετές κατά 50 μονάδες βάσης χαμηλότερα από την απόδοση του 10ετούς και για το 30ετές κατά 85 μονάδες βάσης υψηλότερα από τον 10ετή τίτλο.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την έκδοση για να αποπληρώσει τους κατόχους ομολόγων της χώρας, που είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωσή τους, μετά τη διευθέτηση, νωρίτερα φέτος, της μακράς νομικής διαμάχης που είχε μαζί τους.

Την έκδοση έχουν αναλάβει οι Deutsche Bank, HSBC, JPMorgan και Santander.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost