ΔΙΕΘΝΕΣ
19/04/2016 14:25 EEST | Updated 19/04/2016 14:26 EEST

Οι «βασιλιάδες» του παγωτού συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις κατά της χρηματοδότησης υποψηφίων στις εκλογές από μεγάλες εταιρείες

Bloomberg via Getty Images
Jerry Greenfield, right, and Ben Cohen, co-founders of Ben & Jerry's Homemade Holdings Inc., introduce Senator Bernie Sanders, an independent from Vermont and 2016 Democratic presidential candidate, not pictured, during a campaign event in Exeter, New Hampshire, U.S., on Friday, Feb. 5, 2016. Democratic Party officials in Iowa say they can't do a recount of Monday's razor-thin presidential caucus results between Hillary Clinton and Sanders, even if they thought it was appropriate. And both candidates, in their debate later Thursday night, said it was no big deal. Photographer: Victor J. Blue/Bloomberg via Getty Images

Οι τιτάνες της βιομηχανίας παραγωγής παγωτού, Ben Cohen και Jerry Greenfield, συνελήφθησαν την Δευτέρα σε μια διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον.

Οι ιδρυτές της εταιρείας Ben & Jerry διαδήλωναν ενάντια στην χρηματοδότηση πολιτικών από εταιρείες σε μια συγκέντρωση που οργάνωσε η Οργάνωση Democracy Awakening. Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «παράνομη διαδήλωση», μετέδωσε ο Associated Press, και σύντομα τον άφησαν ελεύθερο.

«Μερικές φορές, όταν κάτι έχει μεγάλη σημασία, πρέπει να μπεις στη γραμμή», ανακοίνωσε αργότερα η εταιρεία. «Πρέπει να πάρεις στάση».

Η εταιρεία και οι ιδρυτές έχουν και στο παρελθόν εκφράσει τις απόψεις τους πάνω σε ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και την αναγραφή του εάν ένα προϊόν είναι είναι γενετικά τροποποιημένο στη συσκευασία του. Ο Cohen και ο Greenfield συμμετείχαν στις διαδηλώσεις στην Ουάσινγκτον για να παλέψουν ενάντια στα μεγάλα ποσά που ξοδεύουν οι επιχειρήσεις και άλλες ομάδες κατά την διάρκεια των εκλογών.

«Είναι τόσα τα χρήματα που πλημμυρίζουν τις αμερικανικές εκλογές που η φωνή των απλών πολιτών πνίγεται», ανέφερε η ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο Cohen και ο Greenfield είναι ακόμα υποστηριχτές της προεκλογικής καμπάνιας του Μπέρνι Σάντερς. Μέχρι την σύλληψή τους, είχαν σχεδιάσει μια καμπάνια για εκείνον στο Ντέλαγουερ την Τρίτη.

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις αυτής της εβδομάδας, δήλωσε η αστυνομία στο The Hill.

*Το κείμενο αρχικά δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση της Huffington Post.