ΔΙΕΘΝΕΣ
22/04/2016 09:36 EEST | Updated 22/04/2016 09:41 EEST

Στην Τουρκία Ντόναλντ Τουσκ και Άνγκελα Μέρκελ

ALAIN JOCARD via Getty Images
European Council president Donald Tusk (L) speaks with German Chancellor Angela Merkel before the final European Union (EU) summit of the year at the European Council in Brussels on December 17, 2015. EU leaders will discuss British Prime Minister David Cameron's controversial reform demands as well as plans for a new European border force to deal with the migration crisis. / AFP / ALAIN JOCARD (Photo credit should read ALAIN JOCARD/AFP/Getty Images)

Το Γκαζιάντεπ της Τουρκίας θα επισκεφτούν αύριο, Σάββατο (23/4), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερσμαν, 

Το ταξίδι πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Τουσκ τόνισε πως σκοπός της επίσκεψης είναι να εξεταστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί η ευρύτερη συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ. 

«Το ταξίδι θα προσφέρει μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε την κατάσταση που επικρατεί κυρίως όσον αφορά στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Συρία», ανέφερε, σημειώνοντας ότι θα επισκεφτούν τα μέρη τα μέρη στα οποία γίνονται έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Τουρκία.

Επίσης, Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερσμαν θα επισκεφτούν αύριο το απόγευμα έναν καταυλισμό προσφύγων και ένα κέντρο για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, θα υπάρξουν συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους, ενώ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.