ΔΙΕΘΝΕΣ
27/04/2016 05:57 EEST | Updated 27/04/2016 05:57 EEST

Δύο ημέρες την εβδομάδα θα δουλεύουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βενεζουέλα. Στόχος η εξοικονόμηση ενέργειας

JUAN BARRETO via Getty Images
Venezuelan President Nicolas Maduro gestures during a rally in Caracas on April 19, 2016. Venezuelan President Nicolas Maduro's six-year term reaches midpoint on Tuesday, a date few have been anticipating more eagerly than the country's opposition, which will now be able to initiate a recall referendum. / AFP / JUAN BARRETO (Photo credit should read JUAN BARRETO/AFP/Getty Images)

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βενεζουέλα θα εργάζονται πλέον δύο ημέρες την εβδομάδα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο, είχε ήδη καταστήσει την Παρασκευή ως αργία για τους περισσότερους από τους 2,8 εκατομ. δημοσίους υπαλλήλους, όμως από αυτή την εβδομάδα -και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες- το ίδιο θα ισχύει και για τις Τετάρτες και Πέμπτες. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ολόκληρους τους μισθούς τους.

Ο λόγος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι να εξοικονομηθεί ενέργεια. Η ξηρασία έχει μειώσει τη στάθμη των υδάτων στο μεγαλύτερο φράγμα της χώρας, όπου βρίσκεται και εργοστάσια παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας. Οι διακοπές νερού και ρεύματος έχουν δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα που είναι αντιμέτωπη και με την οικονομική κρίση.

Ο Μαδούρο έχει προχωρήσει σε διάφορα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως αλλάζοντας την ώρα ώστε να υπάρχει μισή ώρα ηλιοφάνειας το απόγευμα και ζητώντας τη μείωση της χρήσης συσκευών ηλεκτρικής ενέργειας.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post